23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 103. yıldönümü kutlu olsun

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun
23 Nisan 2023 Pazar 08:46

23 Nisan 1920, Türk milletinin millî iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu mutlu günde, kuruluşunun 103. yılını gurur ve coşkuyla kutladığımız Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini rahmet ve şükranla anıyoruz.

Millî değerlerimizin mirasçısı ve geleceğimizin teminatı bütün çocuklarımızın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” kutlu olsun.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1920 yılında kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının yıldönümü olarak kutlanmaktadır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışı, Türk Kurtuluş Savaşı sırasında önemli bir dönüm noktasıydı. Bu açılışla, Türk halkı ülkenin yönetimini kendi ellerine aldı ve bağımsızlığına kavuştu. Mustafa Kemal Atatürk, bu önemli günün aynı zamanda çocuklara armağan edilmesi gerektiğine karar verdi.

Böylece, 23 Nisan 1927 yılında Türkiye'de ilk kez "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" olarak kutlandı.

Bu bayram, dünyadaki çocuk haklarına dikkat çekmek amacıyla da uluslararası alanda önemli bir gün olarak kabul edildi. Her yıl Türkiye'de ve birçok ülkede çocuklar için özel etkinlikler ve kutlamalar düzenlenmektedir.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.