Gözde Hatıralar "Perihan Suat"

"Gözde Hatıralar" yarışmamızda "Perihan Suat" hatıra metni

Gözde Hatıralar "Perihan Suat"
04 Ocak 2017 Çarşamba 11:24

Optik Gazete olarak düzenlediğimiz "Gözde Hatıralar"  metin yarışmamız yayınlanmaya ve oy almaya başladı.

Gözlükçülük ve optisyenlik mesleğine ilişkin hatıralarımızı kişisel belleğimizin derinlerinden çıkararak, ortak belleğimize aktarmak ve paylaşmak amacıyla düzenlediğimiz yarışmamıza katılan hatıra metinlerini her gün buradan yayınlayarak, siz değerli okuyucularımızdan yarışmacılarımıza desteklerinizi bekliyoruz.

Facebook’ta beğeni sayısı ile en yüksek oyu alan katılımcılar halkın beğeni oyu ile seçilerek ödüllerine hak kazanacaklardır. Siz de Optik Gazete facebook sayfasında https://www.facebook.com/OptikGazete  yayınladığımız hatıra metnini beğenerek, yarışmacıya destek olabilirsiniz.

Katılmak isteyen sektör mensupları ve optisyenlik bölümü öğrencilerimiz yazdıkları hatıra metinlerini gönderebilir ve büyük ödülleri kazanma şansına sahip olabilirler. Hatıranızı göndermek için tıklayınız: http://yarisma.optikgazete.com/hatirani-gonder/

Gözde Hatıralar yarışmasına katılan "Perihan Suat"  isimli yarışmacımızın hatıra metnini aşağıda siz değerli okurlarımızla paylaşıyoruz.
  Kuzenim yeni optik dükkanı açmıştı. Hayırlı olsuna gittiğim gün kahve yudumlarken içeriye bir bayan girdi. 25-30 yaşlarındaydı. Kuzenime reçeteyi uzattı, kuzenim reçeteyi alıp bilgisiyarın başına oturdu. Bayanla arasında şu konuşma geçti:
  
    -Hanımefendi gözlüğünüzü değiştirmeyeli uzun zaman oldu herhalde sistemde görünmüyor.
      -Hayır daha önce hiç gözlük kullanmadım.

   Kuzenim şaşkın şaşkın bayana ve bana baktı. Ben ne olduğunu anlamaya çalışırken bayan:
      -Bir sorun mu var ?
      -Reçetenin sizin olduğunuza emin misiniz?
      -Evet az önce doktor yazdı.

   Biz hala ne olduğunu anlamaya çalışırken kuzenim:
      -Gözünüz 5 derece miyop ve bu yüksek bir derece. Bu yaşınıza kadar gözlüksüz olmanız şaşırtıcıcı bir durum.
      -Beni çok etkilemiyordu kızımı muayene için getirdim bende muayene olmak istedim.

   Bu ifadeyi duyar duymaz şaşırıp kaldım çünkü annemin gözü 3 derece miyop ve sabah uyanır uyanmaz ilk işi gözlüğü takmak olur.

    Ardından kuzenim gözlüğü alması için bir tarih verdi. Yani bayan ilk defa net görecekti. O gün yine kuzenimin yanına gittim, bayanın gelmesini bekledik, bayan geldi. Kuzenim gözlüğü bayana uzattı ve takmasını istedi

   Gözlüğü takan bayan şaşkınlıkla “SİZ HER YERİ BÖYLE GÜZEL Mİ GÖRÜYORSUNUZ, HER YER PARLIYOR” diyerek etrafı incelemeye başladı.
   Bayana daha önceden neden muayene olmadığını sorduk ; herkesin kendisinin gördüğü gibi gördüğünü zannettiğini, kendisini etkilemediğini söyledi

#Göz sağlığımız için muayene olalım
**o günden itibaren optisyenliğe merak sardım, şimdi bir optisyen öğrencisiyim**
 

Not : Gönderilen hatıra metinleri katılımcının gönderdiği şekilde yayımlanmış, hiçbir şekilde cümle yapılarına müdahele edilmemiş, noktalama ve imla kurallarında düzeltme yapılmamıştır.




 
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.