ESOGÜ' de 1.Ulusal Optisyenlik Sempozyumu (UOS'1)

"1. Ulusal Optisyenlik Sempozyumu", ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.

ESOGÜ' de 1.Ulusal Optisyenlik Sempozyumu (UOS'1)
31 Mayıs 2014 Cumartesi 06:50

 

1 Haziran Gözlükçüler ve Optisyenler Günü dolayısıyla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Optisyenlik Programı'nın düzenlediği "1. Ulusal Optisyenlik Sempozyumu", ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.

 

Açılış oturumunda ilk konuşmayı yapan SHMYO Müdürü Prof. Dr. Sema Uslu, ESOGÜ Optisyenlik Programı'nın, 2001 yılından bu yana 165 mezun verdiğini belirtirterek programın kurucusu Prof. Dr. Naci Ekem'e teşekkür etti.


Böyle etkinliklerin bilgi birikimini paylaşma ve dostlukları pekiştirme fırsatı verdiğini ifade eden Prof. Dr. Uslu, destek veren tüm kişi ve kurumlara teşekkür ederek, sempozyumun başarılı geçmesini diledi.

 

Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Vardi, böyle etkinliklerin optisyenleri tanıştırmak, kaynaştırmak ve meslek bilincini yerleştirmek açısından önemli olduğunu söyledi, ayrıca sivil Toplum Kuruluşu olarak eğitime yaklaşımlarını ve bu konuda yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Turgut Vardi, konfederasyon olarak sadece üyelerinin sorunlarını çözmek için değil, aynı zamanda Optisyenlik Programı öğrencilerinin staj yapmaları ve mezunlarının istihdam edilmelerini sağlamak için de çaba harcadıklarını bu yönde çok önemli çalışmalara imza attıklarını anlattı.

 

SHMYO Optisyenlik Programı Başkanı Doç. Dr. Suat Pat ise, optisyenliğin geçmişte ve bugün olduğu gibi gelecekte de gözde bir program olmaya devam edeceğini aktararak, bu yıl mezun olacak öğrencilere başarılar diledi. Doç. Dr. Pat, sempozyumun önümüzdeki yıllarda da yapılması ve daha da gelişmesini dileyerek, bu tür sempozyumların sektörün geleceği ve optisyenlik programı mezunları için önemini dile getirdi.

 

ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu da, SHMYO'nun bu sempozyumu düzenleyerek yine bir ilke imza attığını görmekten dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.


Şehir dışından gelen katılımcılar için Eskişehir ve ESOGÜ'yü tanıtıcı bazı bilgiler veren Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, sempozyumun bilimsel, kültürel ve sosyal yönden amacına ulaşmasını diledi ve emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Sempozyum alanlarında uzman konukların konuşmacı olarak katılımlarıyla, 3 farklı oturum halinde gün boyu devam etti. Programın devamında poster sunumları da yapıldı, son bölümde de sempozyum hakkında katılımcıların görüş ve önerileri alındı.

 

 

 

 





İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.