Yıllar sonra yeniden görmeye başladı.

Roger Pontz çocukken yakalandığı bir göz hastalığı nedeniyle görme engelliydi.

Yıllar sonra yeniden görmeye başladı.
02 Mayıs 2014 Cuma 09:02

 

Biyonik göz sayesinde yıllar sonra ilk kez yeniden görmeye başladı.

 

Yeniden görmeye başlayan Pontz bunun bir mucize olduğunu düşünüyor. Biyonik göz sayesinde hasarlı gözler ışığı yeniden görüntüye çevirebiliyor. Retinanın üstüne yerleştirilen elektronik implantlar, gözlük, kamera ve video işleme ünitesiyle birlikte çalışarak görüşü sağlıyor.

 

Kamera tarafından alınan görüntüden gelen sinyal dönüştürülerek, retinada kalan sağlam hücrelere aktarılarak, optik sinir boyunca ilerliyor ve sonunda gözün tekrar görmesini sağlıyor.


Pontz yapay retina nakledilen dört Amerikalıdan biri. Pontz biyonik göz sayesinde kedisini, torununu ve karısı Terri'yi görebiliyor. Terri kocasını üniversiteye kontroller için 300 kilometre uzağa arabayla götürmek zorunda kalsa da bu uzun yolculuk onu oldukça mutlu ediyor. Pontz, "Yeniden görmek neye değer? Bu her şeye değer" diyor.

 

Kamera : teknolojioku.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.