Yazın kalp sıkışması ne anlama gelir?

Sıcaktan bunalıyor ve göğüs kafesinizde baskı hissediyorsanız, bir dizi önlem alarak kalp sağlığınızı korumalısınız.

Yazın kalp sıkışması ne anlama gelir?
14 Ağustos 2014 Perşembe 07:40

 

Uzun süren ve kondisyonsuz kalınan kış aylarından sonra sıcak yaz aylarına geçiş, en sağlıklı kişilerde bile kalp ve tansiyon rahatsızlıklarına neden olabiliyor. Kalp sağlığını korumak için Memorial Hizmet Hastanesinden Uz. Dr. Dilay Karakozak’ın tavsiyelerine kulak verin.

 

Önce huzurlu bir yaşam
Yaz aylarının getirdiği moral ve pozitif enerji, gerilimden uzak kalmaya yardımcı olur. Bu durum, kalp sağlığını korumaya yardımcı olur.

 

Sıvı kaybına dikkat!
Terlemeyle birlikte vücutta kaybolan sıvı, kan akışkanlığında azalmaya ve kanın koyulaşmasına neden olur. Günde ortalama iki litre su tüketin.

 

Yaz meyve ve sebzelerinden faydalanın
Yaz aylarının meyve ve sebze zenginliğinden faydalanmaya çalışın. Bol su ve mineral, hatta antioksidan içeren yaz besinleri, kalp rahatsızlıklarına faydalıdır.

 

Serin saatlerde egzersiz yapın
Kalp sağlığını korumanın unsurlarından biri, egzersiz yapmak. İdeal bir egzersiz çeşidi olan yürüyüşleri serin saatlerde yapmak gerek. Sabah serin saatler ve güneşin etkisinin azaldığı akşamüstü saatler, yürüyüş için idealdir. Her bireyin yürüyüş kapasitesi farklı olduğundan, öncelikle doktorunuza danışmalısınız.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.