Snapchat'in Kameralı Güneş Gözlüğü ile Tanışın: Spectacles

Son zamanların en fazla kullanılan sosyal medya uygulamalarından Snapchat'in artık kendine özel bir gözlüğü var.

Snapchat'in Kameralı Güneş Gözlüğü ile Tanışın: Spectacles
26 Eylül 2016 Pazartesi 16:47

Son birkaç aydır Snapchat'in kameralı bir gözlük üreteceği söylentileri sonunda gerçek oldu. ''Spectacles'' adlı gözlük, resmi olarak duyuruldu.

Çerçevelerinin yan kısımların 115 derecelik kamerala lenslerine sahip olan (ki bu açı mobil cihazlardaki kamera açılarından fazla) Spectacles, 10 saniyelik videolar çekmekte ve bu videolar, kablosuz bağlantı üzerinden telefonunuza aktarılmakta.

Snap olarak paylaşılmaya hazır şekilde telefonunuza aktarılan videoların Snapchat'te nasıl görüleceği ise merak konusu. Bunun sebebi ise bahsettiğimiz gibi 115 derecelik kamera lensleri. Muhtemelen Snapchat videoları belli bir ölcüde kırpıp yükleyebilir.

Üç farklı renk seçeneği ve retro tasarımı ile dikkat çekici duran Spectacles, kesin bir tarih söz konusu olmasa da 1-2 ay içerisinde 129 dolardan satışa sunulacak. Ancak Snapchat CEO'su Evan Siegal'ın değindiğine göre gözlükler sınırlı sayıda üretilecek ve büyük pazarlara hızlı bir şekilde giriş yapmayacak (bunun sebebi de gözlüğün fazla tutulmayacağını, satmayacağını düşündükleri için ellerinde patlamamasını istemeleri). 

Bu arada Snapchat, önemli bir değişime de gitmeye hazırlanıyor.

Snapchat İsim Değişikliğine Gidiyor!

Hatırlayacak olursanız teknoloji sektörünün dev firmalarından Apple'ın adı yıllarca ''AppleComputer'' şeklindeydi. Ancak sonrasında Apple, radikal bir karara imza atarak adındaki ''computer'' kısmını kaldırmıştı (bkz: Apple Inc.). İşte buna benzer bir hamle şimdi Snapchat'ten geliyor.

Snapchat, adındaki ''chat'' kısmını kaldırıyor. Bundan sonra ''Snap Inc.'' olarak lanse edilecek firmanın bunu yapmasındaki amaç ise şöyle yorumlanabilir; Snapchat artık sadece bir mobil uygulama şirketi olmaktan çıkarak tıpkı Spectacles örneğinde olduğu gibi kendi ürünlerini üreten, çok yönlü bir şirket olma yolunda ilerliyor.

Kaynak : webtekno.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.