“Sinsi Glokomu Yenelim“ Sergisi.

Sinsi bir hastalık olan Glokom'a dikkat çekmek amacıyla Osmangazi Üniversitesi'nin desteği ile çok özel bir sergi düzenlendi.

“Sinsi Glokomu Yenelim“ Sergisi.
15 Mart 2014 Cumartesi 10:13

Tüm Dünyada körlük nedenleri arasında 2. sırada yer alan, sinsi bir hastalık olan Glokom'a dikkat çekmek amacıyla her yıl mart ayında etkinlikler yapılmaktadır.

 

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, öğretim üyesi TOD Glokom Birimi Başkanı Prof. dr. Nilgün Yıldırım bu etkinlikler kapsamında danışmanlığını seramik sanatçısı Prof. Zehra Çobanlı'nın, Görsel tasarımlarını Öğr. Gör. Nilgün Salur'un yaptığı farklı alanlardan sanatçıların göz ve görme duyusunu anlatan ayrıca glokom hastası bir sanatçının da duygularını anlattığı karma sergi düzenlenmiştir.

 

Osmangazi Üniversitesi'nin desteği ile oluşan sergide Seramik, Cam, Resim, Baskı Resim alanlarında eserler yer almaktadır.

Tıp ve sanat alanlarını buluşturan toplumsa sinsi Glokom'a karşı farkındalık yaratan önemli bir sosyal sorumluk projesidir.

 

 

 

 

 

 

 

               

Sergi 17 Mart 2014 tarihine kadar devam etmektedir.

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.