Sigara Göz Sağlığını Etkiliyor...

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada sigara kullanımının gözdeki sarı nokta hastalığını artırarak kör yapma riskini doğurduğu açıklandı.

Sigara Göz Sağlığını Etkiliyor...
19 Şubat 2014 Çarşamba 08:32

 

Sigara kullanımının yaşın ilerlemesine bağlı olarak ortaya çıkan ve görme merkezini etkileyen sarı nokta hastalığının gelişimi ve ilerlemesini tetiklediğini vurgulayarak, "Hastalığın oluşmaması ve ilerlememesi için sigaradan uzak durulması gerekiyor. Aksi taktirde kör olabilirsiniz" açıklaması yapıldı.

 

Göz sağlığını Tehdit Eden Unsurlar

 

Yapılan araştırmalar yediklerimizden içtiklerimize, soluduğumuz havadan yaşadığımız atmosfere kadar pek çok etkenin göz sağlığımızı tehdit ettiğine dikkat çekiyor.

"Özellikle 60 yaşından sonra ortaya çıkan sarı nokta hastalığında, sigara kullanımı önemli bir risk faktörüdür. Sigara hastalık riskini 2-4 kat artırıyor.Ailede sarı nokta hastalığına ilişkin bir genetik miras varsa ve kişinin genleri 'kompleman faktörü' içeriyorsa sigara kullanımı riski katlanarak artırıyor."

 

Bunlara Dikkat Edin

 

Sarı nokta hastalığının cisimleri, çizgileri eğri ve kırık görme, görme kalitesinde bozulma ve renk görmede bozukluk gibi belirtilerinin bulunduğunu söyleyerek bu hastalığın görme kaybına neden olabilen önemli bir sağlık sorunu olduğuna dikkat çekti.Sigaranın retinayı koruyan önemli bir antioksidan olan lutein'in emilimini azalttığını, bu nedenle de sigara kullananlarda lutein düzeyinin düştüğünü ve sarı nokta hastalığı riskinin arttığını belirtti.

 

Kaynak: guzel.net

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.