Oyunların Göz ve Beyin Koordinasyonunu Güçlendirdiği Açıklandı

Çocuklarınız küçük yaşlarda oyunlara başlıyorsa panik yapmayın. Belli bir süre oynamaları göz sağlığı açısından önemli

Oyunların Göz ve Beyin Koordinasyonunu Güçlendirdiği Açıklandı
09 Mart 2015 Pazartesi 13:59

Bir araştırma video oyunların göz ve beyin koordinasyonunu geliştirerek göz tembelliğini önlendiğini ortaya koydu.

Çocukların oyun oynarlarsa gözlerinin bozulacağı inancını tamamen yerle bir eden bu araştırma, özellikle çocukların günde bir saat kadar oyun oynamalarının her iki göz ve beyin koordinasyonunu artırdığını savunuyor.

Özellikle çocuklarda sıkça görülen tembel göz hastalığı ile ilgili olarak yapılan araştırma bu göz bozukluğunun önlenmesi için video oyunları öneriyor. Ambliyopi (göz tembelliği) hastalığının başlamadan engellenebilmesi için iki göz arasındaki koordinasyonun eşit olarak sağlanabilmesi gerekiyor. Bu hastalık gözlerde sinirsel hiçbir bozukluk olmamasına rağmen gözlerin birbiriyle eşit zamanlı hareket edememesinden kaynaklanıyor. Hastalık tek gözde kayma olarak ortaya çıkabiliyor. Ambliyopi hastalığının tedavisi var ancak uzun zaman ve sabır gerektiren bir dizi egzersiz gerektiriyor.

Yapılan araştırmalar doğrultusunda özellikle çocuk yaşlarda video oyunlar oynamanın bu tehlikeyi ortadan kaldırdığını ortaya koydu. Yetişkinler denetiminde çocukların günde en çok bir saat oyun oynamaları artık sağlıkları açısından da önemli.

Kaynak:tamindir.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.