Ofisteki Göz Sağlığı Düşmanları!

Ofis ortamında göz sağlığını etkileyen etkenler; ortam aydınlatması, havalandırma ve özellikle klima gibi etkenler olarak sıralanabilir.

Ofisteki Göz Sağlığı Düşmanları!
09 Eylül 2016 Cuma 10:03

Günlük hayatta karşılaşılabilecek birçok etken göz sağlığımıza zarar verebilir. Göz hassas bir yapıya sahiptir. Belki vücudun en hassas bölgesidir diyebiliriz. Göze alınan darbeler ciddi hasarlara sebebiyet verebilir. Bunun için de göz farklı etmenler ile sorunlarla karşılaşmanıza sebep olabilir. Günlük hayatta göz sağılığınıza tehlikeye düşürecek etmen vardır. Ancak tüm bunların yanı sıra yapılan istatistiklere göre en çok göz problemi yaşayan hastaların ofis çalışanı olduğu saptanmıştır. Ofis çalışanlarında göz sağlığına zarar veren etmenler nelerdir? İşte, ofisteki göz sağlığı düşmanları;
 

göz sağlığı

Yetersiz Aydınlatma: Aydınlatma göz sağlığında büyük önem taşır. Ofislerdeki aydınlatma göz sağlığı ile alakalı iki ana temel üzerinde oturmaktadır. Ofislerdeki aydınlatmanın yetersiz olması yazı işlerinde görülmemeye sebep olur ve görülmediğinden daha dikkatli bakılarak, göz daha çok yorulacaktır. İkinci etmense bilgisayarın etkisini azaltmaktır. Karanlık ortamda izlenen televizyon, karanlıkta bakılan bilgisayar her zaman göz sağlığı için daha büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Bilgisayarın tam karşısından gelen güçlü aydınlatma sayesinde bilgisayar ışınları doğrudan gözünüze hasar veremeyecektir.

Odaklanma: Odaklanma da göz sağlığına zarar vermekte. Özellikle kendini işine kaptırıp, odağını tamamen bir noktaya odaklayanlarda göz problemleri iki kat daha fazla görülmektedir. Bunun sebebi ise odaklanmanın gözü daha hızlı çalıştırmasıdır. Göz hızlı çalıştığından göz bozulmasına da sebep olunabilir.

Bilgisayar Konumu: Yalnızca aydınlatma ya da odaklanma değil, bilgisayar konumu da göz sağlığında önemlidir. Bilgisayara çok yakın ve dikkatli bakmak gözlerin bozulmasına daha çok sebep olacaktır. Çünkü yakından bakıldığında göz radyasyona daha çok maruz kalacaktır. Bunun için bilgisayar gözünüze en az 40 cm kadar uzak olmalıdır. Bu 70 cm kadar çıkabilir. Olabildiğince uzak olması en doğru olanıdır. Çalışırken bilgisayara gömülmemeyi de kendinize şart edinmelisiniz.

Klima: Ofislerde serinlemek ya da ısınmak amacıyla kullanılan klima ise ortamın nemini emiyor. Ortam neminin emilmesiyle göz yaşı tükeniyor, gözdeki nemde tükendiğinden özellikle gözde batma, yanma gibi hisler meydana geliyor. Klimanın bu etkisini ortadan kaldırmak için bir buhar makinesi kullanılarak ortam nemlendirilebilir.

Bulaşıcı Hastalıklar: Bulaşıcı göz hastalıkları da ofis çalışanlarının kabusu olmuş durumda. Bulaşıcı göz hastalıkları hem kişiden geçebilir, hem de para gibi hijyenik olmayan maddelerden geçebilir. En başta banka çalışanları olmak üzere birçok ofis çalışanı bulaşıcı göz hastalıklarına karşı risk taşımaktadır.

Kaynak : tarzkadin.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.