Kör Eden Hastalıklar Nelerdir?

Göz sağlığını tehdit eden, sadece göz problemlerine yol açmayan aynı zamanda körlüğe neden olan hastalıklar nelerdir sizler için araştırdık.

Kör Eden Hastalıklar Nelerdir?
08 Şubat 2015 Pazar 11:00


Göz hekimleri herkesin düzenli olarak göz muayenesi yaptırmalarını tavsiye etmektedir. Göz sağlığı son derece önemlidir. Eğer ihmal edilirse kısmen ya da tamamen görme sorunları ile karşılaşılabilir. Göz sorunları körlüğe neden olduğu gibi, başka hastalıklarda kör edebilir. Kör eden hastalıklar nelerdir, hep birlikte öğrenelim.

Göz doktorları göz muayenesinin çok önemli olduğunu ve mutlaka yapılması gerektiğini belirttiler. Bazı göz hastalıklarının ancak bu şekilde açıklanabileceği söylendi.

Ağırlıklı olarak 40 yaş üstü kişilerde görülen ancak her yaş grubunu etkileyebilen bu hastalık, dünyada 4,5 milyon insanın kör olmasının sebebi.

Özellikle son yıllarda sık duyduğumuz göz hastalıklarından biri haline gelen glokom (göz tansiyonu), erken ve uygun şekilde tedavi edilmediği takdirde ciddi görme kayıplarına yol açıyor.

Hastaneye göz sorunu nedeniyle başvuran hastaların üçte birinin diyabet hastası olduğunu, diyabetin körlüğe neden olan hastalıklar arasında ikinci sırada

Halk arasında sarı nokta hastalığı olarak bilinen yaşa bağlı makula dejenerasyonu(YBMD), retinada meydana gelen hasar ile görme alanı merkezindeki(makula) görüşün azalması sonucu oluşuyor ve genellikle 50 yaş ve üzeri yetişkinlerde görülüyor. Sarı nokta hastalığı kör eden hastalıklar arasında üçüncü sırada.


Kaynak:sagliksiteniz.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.