Konjonktivit nedenleri belirlendi!

Konjonktivit neden olur, konjonktivitin sebepleri, konjonktivit nedenleri

Konjonktivit nedenleri belirlendi!
31 Ocak 2015 Cumartesi 08:35

Konjonktivit geçici bir hastalık olsa bile, iyileştirilmesine ehemmiyet verilmeli ve göz temizliğine dikkat edilmelidir. Aksi taktirde emareleri şiddetlenebilir ve kritik karmaşıklıkların gelişmesine neden olabilir.

Pekala, konjonktivit sebepleri nedir? Gelin bilim insanları tarafından tespit edilmiş olan nedenlere bakalım.

Herpes zoster, kızamık, herpes simplex, nezle, grip, akut teneffüs yolu iltihabı, viral iltihap, rüzgar, duman, kifayetsiz göz yaşı gibi birtakım şey konjonktivit hastalığının meydana gelmesine sebep olmaktadır.

Bütün bunlarda gözlerde kaşınma, kızarma, batma, sızı, bulanık bir şekilde görme, gözlerde kuruluk, gözden yapışkan akışkan akması problemlerine yol açan konjonktivit emarelerine yol açar.

Konjonktivit bir gözü veya ikisine birden tesir eden, münasebet ile başkalarına bulaşan bir göz rahatsızlığıdır. Çoğunlukla keratit olarak adlandırılan korneanın etkilendiği anlarda ortaya çıkar.

Okullarda çocuklar arasında salgın olarak gözlemlenebilir.

Viral, bakteriyel ve alerjik benzer biçimde 3 türü yer alır.

Pembe ya da al göz rahatsızlığı olarak da bilinir.


Kaynak:milliyet.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.