Kışın Güneş Gözlüğü Takılmalı mı?

Optisyen Yasin Pehlivan, güneş gözlüklerinin, ışık yoğunluğunu azaltarak her türlü zararlı etkiden ve bu arada UV ışınlarından koruduğunu belirterek, güneş gözlüklerinin optisyenlik müesseselerinden garanti belgesiyle alınmasının göz sağlığı açısından önemine de dikkat çekti.

Kışın Güneş Gözlüğü Takılmalı mı?
15 Ekim 2015 Perşembe 11:56


Çorum Pehlivan Optik Sahibi Yasin Pehlivan, ultraviyole ışınlarının zararlı etkilerinden korunmak için kış aylarında da güneş gözlüğü kullanılmasının yararlı olduğunu söyledi.



Güneş gözlüklerinin, gözü, kar ve güneş ışığından, rüzgardan, yabancı cisimlerden ve UV ışınlarının zararlı etkilerinden koruduğunu anlatan Yasin Pehlivan, “Kışın yağan kar, güneş ışığının yüzde 85-95’ini yansıtarak adeta ayna vazifesi görüyor. UV radyasyonu, güneş ışınlarının yüzde 5'ini oluşturmasına rağmen çok tehlikelidir. Radyasyonu göremeyiz ve hissedemeyiz ancak zararlı etkilerini gözlemleyebiliriz.

Bu nedenle sadece yazın değil kış aylarında da gözlerimizi güneşin zararlı ultraviyole radyasyonundan korumak için, güneş gözlüğü kullanılması gereklidir” diye konuştu.
Füme, yeşil ve kahverenginin en çok tercih edilen güneş gözlüğü cam renkleri olduğunu belirten Pehlivan, “Kontrast duyarlılığı olan bu camlar renkleri eşit olarak geçirir, daha doğal ve net görüntü algılanmasını sağlar” dedi.

Yasin Pehlivan, işportada satılan ürünlerde kimsenin bu standartları garanti edemeyeceğini belirterek, güneş gözlüklerinin optisyenlik müesseselerinden garanti belgesiyle alınmasının göz sağlığı açısından önemli olduğunu söyledi.

Pehlivan, renklendirilmiş lenslerin de arzu edilmeyen radyasyonu göze ulaşmadan azaltıp önleyeceğine dikkati çekerek, “Renklendirilmiş lenslerin uluslararası bir standarda göre üretilmesi, bir optisyen ya da hekim tarafından önerilmesi, göz ve görme sağlığını korur, göz ve yüzün yaralanmalara karşı güvenliğini sağlar. Alerji ve tahriş yapmaz, kanserojen ve zehirli bir materyal ihtiva etmez” dedi.

Kaynak: corumhaber.net


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.