Her şeyin olduğu gibi bunun da kolay bir yolu var

Doktor konjüktivite için damla verdi ama çocukların gözüne damla damlatmak tam bir eziyet!

Her şeyin olduğu gibi bunun da kolay bir yolu var
23 Ocak 2016 Cumartesi 10:28

Oğlumun gözü konjüktivite oldu o yüzden de üç haftadır kreşe gidemiyor. Biliyorsunuz ki bulaşıcı bir hastalık. O gözünü kaşıyıp oyuncakları elledikçe arkadaşlarına da bulaştıracak ve gözü de iyileşemeyecek diye biz de göndermedik.

Doktor konjüktivite için damla verdi ama çocukların gözüne damla damlatmak tam bir eziyet! İlk iki hafta çok zorlandık çoğu kez damlatamadık. O kaçıyor biz arkasından kovalıyoruz, tutunca da kurbanlık koyun gibi elini ayağını sıkıca tutup damlatıyorduk.

En ufak şeyi bile internette araştıran ben, bunu nedense araşmakta geciktim. Her şeyin olduğu gibi bunun da kolay bir yolu olduğunu geç öğrendim ve sizinle paylaşmak istedim.

Dr. Kemallettin Tuğcu'nun tavsiyesi gerçekten çocukları da biz ebeveynleri de yormayan bir yöntem. Çocuğa gözlerini kapatmasını söylüyorsunuz, göz pınarlarına damlayı damlatıyorsunuz ve çocuğa gözlerini açmasını söylüyorsunuz, bu kadar! Öğrendikten sonra "ahh keşke daha önce baksaydım" dedim.  Denemenizi tavsiye ederim. Hatta damlatırken "hadi gel pırtt yapalım" dedikçe o damlayı getirip "hadi anne damlat, pırrt yapalım" dedi:))) Anlayacağınız biz de içine oyun kattık. :)

NOT: Konjüktivite için evde yapabileceğiniz;
* ılık demli çaya pamuk batırarak bu çayla gözü silmek,
* ılık suyun içine biraz dalin koyup karıştırın ve pamukla gözü silin.
Bunlar geçici çözümler muhakkak doktorunuza görünün.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gokhan - 6 ay önce
Merhabalar. Cocugum uyurken damlatsak birşey olmaz mı