Her 100 Kişiden 35’inde Göz Kuruluğu Var!

Hayatımızda her geçen gün daha da yaygın kullanılmaya başlanan elektronik cihazlar, sağlığımızı tehdit ediyor.

Her 100 Kişiden 35’inde Göz Kuruluğu Var!
30 Ekim 2015 Cuma 10:19


Hayatımızda her geçen gün daha da yaygın kullanılmaya başlanan elektronik cihazlar, sağlığımızı tehdit ediyor. Hayatımızı kolaylaştırmasının yanında, sağlık açısından olumsuz etkileri her geçen gün daha da belirgin hale gelen elektronik cihazlar konusunda dikkatli olunması gerekmektedir.

Elektromanyetik ışın yayan cihazların göz kuruluğu yaptığını ifade eden uzmanlar bu konuda toplumu uyarıyor.

Teknolojinin hayatımıza getirdiği kolaylıkların yanı sıra sağlık açısından insanlara zararları olmuyor değil. Telefon, tablet, bilgisayar, televizyon vs. derken, her an bu cihazlarla iç içe yaşıyoruz. Hatta uyurken telefonundan ayrılamayanlar bile var. Bazı insanların bağımlılık derecesinde bağlandığı cihazlar bu insanlar için ciddi tehlike de oluşturmaya başlıyor. Bunun yanında başka sıkıntılar da mevcut.

Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Sebahattin Taşkıran, göz kuruluğu hastalığının nemlenme bozukluğuna bağlı gözyaşının eksik kalması nedeni ile ortaya çıktığını belirtti. Elektromanyetik ışınlar yayan cihazların kullanımı arttıkça vaka sayısının yükseldiğine işaret eden Taşkıran, “Gözlerde sürekli uyku hali, kapaklarda ağırlık ve çabuk yorulma hissi göz kuruluğu belirtileri arasında” dedi.

Televizyon, cep telefonu ve bilgisayar ekranına uzun süreli bakan kişilerde görülme olasılığının çok yüksek olduğunu kaydeden Taşkıran, “Her 100 kişiden 35’inde göz kuruluğu var fakat bu kişilerin en az yarısı farkında değil” diye konuştu. Taşkıran, havanın nemli olduğu kıyı şehirlerinde  hastalığa daha az rastlandığını aktardı. Taşkıran, göz kuruluğunun kesin bir tedavisinin olmadığını ifade ederek, sadece suni gözyaşı damlası önerdiklerini söyledi.

Kaynak: haberbura.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.