Havaların Isınması İle Korumak Şart Oldu

"İşportadan alınan gözlükler bir halk sağlığı problemine dönüştü"

Havaların Isınması İle Korumak Şart Oldu
13 Haziran 2014 Cuma 09:06

 Havaların ısınmasıyla birlikte gözleri korumak amacıyla kullanılan güneş gözlüğü alırken nelere dikkat etmek gerekiyor. Uzmanlar, numaralı gözlük ve kontak lens kullananların güneş gözlüğünün de numaralı olmasını tavsiye ederken, katarak ameliyatı olanlara mutlaka güneş gözlüğü kullanmasını öneriyor.

 

Güneş gözlüğü güneşin zararlı ışınlarının daha etkili olduğu şu günlerde güneşin canlı dokular üzerindeki zararlı etkilerinden korunmak için güneş gözlüğü vazgeçilmez bir ihtiyaç. Güneş gözlüğü aksesuar olmaktan çok, göz ve görme sağlığı için gerekli bir sağlık gereci olarak görülüyor.



Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Optisyen Taylan Küçüker, güneş gözlüğü alırken uluslararası standartlara uygun, garanti belgesi ile birlikte sağlık müdürlükleri tarafından denetlenen optisyenlik müesseselerinden alınması gerektiğini söyledi. İşportada satılan taklit ve sahte güneş gözlüklerinin güneşin zararlı ışınlarından koruyamayacağına ve trafik sinyalizasyon renklerinin algılanmasını engelleyeceğine vurgu yapan Küçüker, Türkiye'de işportadan alınan gözlüklerin bir halk sağlığı problemine dönüştüğüne vurgu yaptı.

 

Güneş gözlüğü kullanma alışkanlığının küçük yaşlardan itibaren kazandırılması gerektiğinin altını çizen Küçüker, "Yüzüme yakıştı mı, fiyatı uygun mu soruları ile doğru güneş gözlüğünü seçemezsiniz." diye konuştu. Taylan Küçüker, "Katarakt ameliyatı olanlar güneş gözlüğü kullanmalıdır. Numaralı gözlük ve kontakt lens kullananların güneş gözlükleri de numaralı olmalıdır. Kozmetik (derecesiz) kontakt lensler UV radyasyonundan korumaz. Başka bir ifade ile kozmetik kontakt lens kullananlar da güneş gözlüğü takmalıdır. Gri (duman) rengi, yeşil, kahve renkleri tavsiye edilen cam renkleridir." ifadesini kullandı.

 

Kaynak : tellal.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.