Güneş Gözlüğü Nasıl Temizlenir?

Güneşli günlerin bir vazgeçilmesi olan güneş gözlüğünün bakımı için belirli bazı temel işlemler vardır

Güneş Gözlüğü Nasıl Temizlenir?
26 Ocak 2015 Pazartesi 11:49


Güneş gözlüğü bakımında atlanılmaması gereken bu küçük detaylar gözlüğü daha uzun ömürlü ve sağlam kılacaktır.

Orijinal markalı güneş gözlükleri oldukça pahalı olmasının yanı sıra kullanılan malzemeler neticesinde hassas bir yapıya da sahiptir. Bu yüzden güneş gözlüğü camı, çerçevesi ve vidasına kadar dikkatle kullanılmalı ve düzenli olarak bakımına önem verilmelidir.

Burada bakımından önce güneş gözlüğü kullanımı hakkında birkaç detay atlanmamalı. Öncelikle güneş gözlüğünün kırılmadan, gevşemeden kısacası tek parça halinde kalınması isteniyorsa sık sık vida kontrolünün yapılması ve güneş almayan yerlerde muhafaza edilmesi gerekmektedir.

Arabanın içi gibi çok güneş alan bir yerde gözlüğünüzü bıraktığınızda güneş ışınları gözlüğün plastik ve kauçuk parçalarını eriterek zarar verebilir. Ayrıca eğer ki güneş gözlüğünün camı polarize lens yapısındaysa, bu gibi lensler yüksek ısı esnasında kenarlarının aşınması gibi bir duruma maruz kalacağından, güneş gözlüğü özelliğini tamamen kaybedecektir. Bu yüzden özellikle polarize camlı gözlüklerde ısı faktörüne maruz kalmamaya dikkat edilmelidir.

Güneş gözlüğünün doğru ve dikkatli bir şekilde kullanılması bakımını da kolaylaştırır. Normal gözlüklerle güneş gözlüğünün bakımı aynıdır. Buradaki güneş gözlüğünü temizleyecek olan bez faktörü çok önemlidir. Asla t-shirt veya kazakla gözlük camlarının silinmemesi tavsiye edilir. Çünkü bunlar sert uçlu pamuk liflerine sahiptir ve camla temas halinde kiri temizlemekten ziyade tüm cama yayılmasına sebebiyet verir.

Ayrıca gözle görülmese de cam üzerinde mikroskobik çizgilere neden olarak zaman içinde camın berrak görüntüsüne zarar verir. Buda gözlerin bulanık görmeye başlamasını ve gözlerde yorgunluğa neden olacaktır. Bu yüzden gözlük lenslerini silmek için su tutucu ve yumuşak bir bez tercih edilir.

Güneş gözlüğünün camı toz, kum, terleme, kozmetik ve buna benzer bir çok nedenle kirlenebilir, ve hatta sonunda hasar görebilir. Bu toz ve kirin temizlenilmesinde kuru bez veya su ile temizlemekten ziyade antistatik, antibakteriyel cam temizleme spreyi diye geçen ürünleri kullanmak gözlük camının derinlemesine temizlenerek net ve kaliteli bir görünüm elde etmesini sağlayacaktır. Ayrıca bu spreyler antistatik etkilerinden ötürü, kir ve toz cama yapışmaz ve uzun süreli bir temizlik sağlar. bu gözlüğün camına da zarar vermeyecektir.


Kaynak:nasilkolay.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.