Günde bir fincan kahve görme kaybını engelliyor

Yapılan araştırmaya göre, bir fincan kahve göz tansiyonunu, görme bozukluklarını engelliyor.

Günde bir fincan kahve görme kaybını engelliyor
11 Eylül 2014 Perşembe 13:55

 

Cornell Üniversitesi’ndeki bilim insanları yaptıkları araştırmayla, günde bir fincan kahvenin görme bozukluğunu, yaşlanma kaynaklı retina deformasyonunu, göz tansiyonunu ve diyabeti engellediğini keşfetti.

Kahvenin göz sağlığıyla ilgili yararları, kahvenin antioksidan özelliklerini araştırırken ortaya çıktı. Bir fincan kahve, yüzde 7-9 aralığında antioksidan klorojenik ve şaşırtıcı ama sadece yüzde 1 oranında kafein içeriyor. Kahvede bulunan antioksidan klorojenikin, retinal dejenerasyonu engellediği de yapılan araştırmanın bulgularından biri.

Araştırmada görev alan Chang Y. Lee’ye göre, kahve dünyadaki en popüler içecek ve bu yüzden kahvenin faydalarının araştırılması çok önemli.

Kahve, göz sağlığının yanında insan hafızası için de çok faydalı. John Hopkins Üniversitesi’ndeki bir araştırma, kahvede bulunan kafeinin uzun süreli belleği geliştirmede ve insanın 24 saatlik periyotlarda unuttuğu bilgileri aza indirgediğini kanıtladı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.