Gözyaşı Sistemi Hastalıkları...

Gözyaşı Sistemi Hastalıkları Nelerdir?

Gözyaşı Sistemi Hastalıkları...
16 Ocak 2015 Cuma 08:46

Göz kuruluğu 


Göz yaşının yeterli olamayışından kaynaklı oluşan köz kuruluğu, rahatsızlığın düzeyine göre farklı belirtiler gösterir. Bu belirtiler kimi zaman meydana gelen hafif yanma, sulanma ve kızarıklık vb küçük şikayetler ile başlar ardından görme kalitesini ve yaşam kalitesini önemli boyutlarda bozacak kadar ilerleyebilir. Hafif vakaların tedavisinde eksiği yerine koyma kuralı gereğince, yapay gözyaşı damlası kullanılır. İlerlemiş göz kuruluğunda başka ve ciddi tedavilere ihtiyaç duyulur.

 

Sonradan oluşan gözyaşı kanalı tıkanıklıkları


Sonradan oluşan doğum sırasında olmayan gözyaşı kanalı tıkanıklığının genellikle nedeni bilinmez. Tıkanıklığın bulunduğu nokta, gözyaşı kesesiyle kanalın buluştuğu yerdir. Kadınlarda, erkeklere göre daha yaygın görülür. Cerrahi yöntem ile tedavi edilir.

 

Doğuştan gözyaşı kanalı tıkanıklıkları 


Gözyaşı boşaltmaya yarayan kanallar doğum sonrasında da gelişir. Bazı bebeklerde doğum sonrası kanal gelişimi tamamlanamaz ise göz sulanması, gözde çapaklanma vb. durumlar yaşanır. Hastalığın düzeyine göre çeşitli tedavi yöntemlerine ihtiyaç duyulur.

 

Gözyaşı sistemi tümörleri


Boşaltım sistemi tümörlerine oranla daha yaygın olan tür, gözyaşı bezi tümörüdür. Bu hastalık yetişkinlerde daha çok karşılaşılan bir hastalıktır. Tümörün çeşidine göre tedavisi belirlenir.

 

Göz yaşarması

 

Göz yaşarmasının neden gözyaşı fazlalığı olabileceği gibi boşaltım ağırlaşması, durması gibi nedenlerden dolayı yaşanabilir. Gözyaşı fazlalığı farklı nedenlerden dolayı oluşabilir. Bu duruma etkide bulunan durum ortadan kalkarsa yaşarma durumu da giderilecektir.

 

 

Gözyaşı yolları yaralanmaları


Sıklıkla göz kapağı yaralanmalarıyla beraber yaşanır. Erken ve doğru tedavi uygulanmazsa gözyaşı yolları için kalıcı tıkanma yaratabilir. Devamlı sulanma ve çapaklanma oluşturabilir. Göz doktoruna gösterilmesi ve bu durumun gözyaşı yollarında meydana getirdiği sorunun düzeltilmesi gerekmektedir.

 

Kaynak:saglikbak.com

 

 

 

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.