Gözün İçerisine Giren Makyaj Ürünlerine Dikkat!

En zor makyaj malzemesi eyelinerı sürerken nelere dikkat etmeliyiz?

Gözün İçerisine Giren Makyaj Ürünlerine Dikkat!
10 Haziran 2015 Çarşamba 10:52

Göz sağlığı için doğru eyeliner kullanımının ipuçları gözyaşı tabakasına giren makyaj malzemeleri gözü hassaslaştırıyor.

Göz sağlığı için doğru eyeliner kullanımının ipuçları:

Göz makyajı konusunda bayanlara önemli tavsiyelerde bulunan Op. Dr. Özer Kavalcıoğlu, eyeliner ve göz kalemi kullananlara öneriler sundu.

Genellikle göz kalemi içerisindeki maddeler içerisinde; balmumları, yağlar, silikonlar, göz kalemini göz kapağına yapıştırmaya ve gözde kalacağı zaman periyodunu uzatmaya yardımcı doğal yapıştırıcılar vardır. Göz kaleminin; gözün kırpmasına, terlemesine ve doğal yağlarının salgılanmasına uygun olarak üretilmesi de gereklidir.

Gözün içine giren makyaj ürünlerine dikkat!

Gözyaşı tabakasına giren makyaj malzemeleri göz kuruluğuna veya parçacıkların yarattığı rahatsızlıktan dolayı gözün hassaslaşmasına neden olur. Göz kaleminin bir günden fazla kullanılması durumunda göz kalemi yağları ve mumları, kontakt lenslere de yapışır. Gözde oluşacak tahriş ve kızarıklık, göz kaleminden gelen zararlı bakterilerin göze geçmesi ve bazı vakalarda görülen göz enfeksiyonları veya bulanık görme ortaya çıkabilecek problemlerden bazılarıdır.

Kullanmadan önce ucunu açın

Bir günden uzun süre gözde kalan ve günlük olarak silinmeyen göz makyajları gözde adeta bir bakteri limanı oluşturur. Eğer her makyaj uygulamasından önce göz kaleminin ucunu iyice keskinleştirirsek ve kalemi dibine kadar kullanmadan, biten kalemleri atarsak gözümüzü zararlı bakterilerden korumak için kendi önlemimizi almış oluruz.

Asansörlü göz kalemi kullanırken...

Çevirmeli uçla açılan göz kalemlerinde her kullanımdan önce son kullanılanın kısımdan biraz kesmemiz gerekir. Bunun yanı sıra her gün yatmadan önce makyajınızın tamamen silindiğinden emin olmanız çok önemlidir.

Kaynak: hurriyetaile.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.