Gözlerinizi UV ışınlarından koruyun!

UV ışınlarının gözler üzerindeki olumsuz etkileri nelerdir?

Gözlerinizi UV ışınlarından koruyun!
13 Şubat 2015 Cuma 08:50

Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre gözleriniz güneş hasarının %80'ini plajda değil, günlük yaşamda alıyor. Araştırmalar ultraviyole ışınlarının (UV) sağlığınızı sadece yaz aylarında değil, dört mevsim boyunca tehdit ettiğini ortaya koyarken uzmanlar da güneşin zararlı ışınlarından her yaş grubunun yazları olduğu gibi kışları da korunması gerektiğini belirtiyor.

UV ışınlarının gözler üzerindeki olumsuz etkileri nelerdir? Güneşin zararlı ışınları, cilt kanseri, çillenme, cildin erken yaşlanmasına sebep olarak göz sağlığı için de ciddi riskler içeriyor.

UV-A ışınları daha çok retinayı etkilerken önlem alınmaması görme kaybına sebep olur. UV-B ışınları ise gözün ön kısmındaki kornea, lens ve konjonktivayı etkilerken daha fazla tehlike içerir. Korneada bulanıklık, lenste katarakt ve konjonktivada pterjiyum meydana getirir ve görmeyi bozar.


Göz sağlığınızı UV ışınlarından nasıl korursunuz?

Gözlerinizi bu zararlı ışınlardan korumanın en sağlıklı yolu UV blokajlı güneş gözlüğü ve geniş kenarlı şapka ile birlikte UV blokajlı kontakt lens kullanmak.

Zararlı UV ışınlarına karşı ekstra koruma sağlayan kontakt lensler ise dört mevsim boyunca gözleri UV ışınlarından korur. Tüm ACUVUE® Kontakt Lensleri Sınıf 1 ve 2 UV blokajı özelliğine sahiptir ve gözün iç bölgelerini ve dış kısımlarını UV zararlarına karşı korumaya yardımcı olurlar. Güneş gözlükleri ve şapkalar tarafından engellenemeyen çevresel ve yansıyan ışınlara karşı koruma sağlarlar.


Kaynak: gazetevatan.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.