Göze Yabancı Cisim Kaçmasında İlk Yardım!

Göze yabancı cisim kaçarsa Nelere Dikkat Edinmeli?

Göze Yabancı Cisim Kaçmasında İlk Yardım!
19 Mart 2015 Perşembe 12:10

Göze yabancı cisim kaçarsa nasıl müdahale ne yapmalıdır? Göze kaçan yabancı cisimde ilk yardım? Göze yabancı cisim kaçarsa nasıl tedavi yapılır?

Göze yabancı cisim kaçarsa neler Yapılmalı? Göze yabancı cisim kaçarsa Nelere Dikkat Edinmeli?

Göze yabancı bir cisim kaçtığında önce şuna dikkat ediniz: Cisim gözün renkli bölümü üzerinde ise, göz küresine gömülmüşse, metal bir parça ise kesinlikle kendiniz çıkarmaya kalkışmayın, iki gözünüzü birden temiz bir bezle kapatarak hemen doktora götürülmenizi sağlayın. Sağlam göz açık olursa hareket edecek ve buna bağlı olarak hasta göz de hareket edecek ve bu hareket sonucunda cisim gözü daha da zedeleyecektir.

Eğer yabancı cismi göz akının üzerinde ya da alt göz kapağının içinde görebiliyorsanız, temiz bir mendilin ıslatılmış kenarıyla cismi çıkarın. Pamuk kullanmak tehlikelidir, çünkü pamuk zerrecikleri rahatsızlık verebilir.

Yabancı cismi göremiyorsanız, üst göz kapağını alttakinin üzerine çekin ve kısa bir süre öylece tutun. Bu hareket yabancı cismi yerinden oynatabilir. Yine görünmüyorsa, yabancı cismin üst göz kapağının altına kaçması olasıdır. Bu durumda. başka bir kişinin yardımı gerekir. Hasta aşağı doğru bakarken, yardımcı kişi üst göz kapağını kirpiklerinden tutup aşağı doğru çeker. Göz kapağının üzerine bir kibrit çöpü koyarak, kapağı geriye doğru bunun üzerinde kıvırır. Böylece göz kapağının altındaki cisim ortaya çıkınca ıslak ve temiz mendilin ucuyla yavaşça çekilip alınır.

Yabancı cismi çıkarmakta güçlük çekiyorsanız, gözü zedelemeden bir doktora başvurmak en iyisidir.

 

Kaynak:huzursayfasi.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.