Gözde parlama neden olur?

Erken katarakt hastalarında bu sorun sık sık husule gelmektedir

Gözde parlama neden olur?
06 Mart 2015 Cuma 14:44

Bazı kişiler gözde parlama sorununu ışık çakması sorunu ile karıştırmaktalar ancak hekimler bu sorunların birbirinden oldukça farklı olduklarını ve iki sorunun birbirinden ayrılması gerektiğini söylemekteler.

Işık çakması sorunu tamamen gözün içinde husule gelen bir olayken, parlama dışarıdan göze gelen ışıkların kırılarak göz içine girip, bir noktada bozulmasıdır.

Gözde parlama nedeni de bu sorunun tanımıyla aynıdır. Bir odaktan gelen ışıklar kırılarak gözün içine girerken, bu kırılmanın bir noktada bozulması sonucu gözde parlama husule gelmekte ve aynı zamanda erken katarakt belirtisi olmaktadır. Erken katarakt hastalarında bu sorun sık sık husule gelmektedir.

Gözde parlamaya sebep olan bir diğer göz sağlığı sorunu ise sarı nokta hastalığıdır. Gözde parlama ve gölgelenme gibi sorunları beraberinde getiren sarı nokta hastalığı görme azalmasına sebep olur.

Gözde parlama sorunu eğer ki tek bir gözde husule geliyorsa bu sorun çok önemsenmemelidir. Ancak her iki gözde birden meydana gelen gözde parlama, katarakt ve sarı nokta hastalığı gibi göz sağlığını ciddi manada tehdit eden sorunların belirtisi olduğundan muhakkak hekime danışılmalı ve tedaviye başlanmalıdır.

Kaynak: sagliksiteniz.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.