Göz yorgunluğuna iyi gelen kolay egzersizler

Göz yorgunluğunu ne şekilde tedavi edebilirsiniz?

Göz yorgunluğuna iyi gelen kolay egzersizler
29 Mayıs 2015 Cuma 06:29

Göz yorgunluğuna iyi gelen kendi kendimize yapabileceğimiz kolay egzersizler nelerdir?

Göz Yorgunluğu Nasıl İyileşir?

Göz yorgunluğu özellikle bilgisayar ekranına sürekli bakan kişilerde büyük problem olmaya başladı. Göz yorgunluğunu ne şekilde tedavi edebilirsiniz? Göz yorgunluğuna iyi gelen kolay egzersizler nelerdir? Bunlarla ilgili kolay egzersiz çeşitlerini sizler için toparladık.

Göz yorgunluğu genel olarak, bilgisayar ve televizyon ekranlarına sürekli bakan kişilerde ortaya çıkan bir göz rahatsızlığı çeşidi. Bu konuda doktora gitmeden, evde kendinizinde yapabileceği kolay egzersizlerle bu rahatsızlıktan belli bir oranda kurtulabilirsiniz. Yine de kesin göz yorgunluğu tedavisi için yolunun doktora görünmek olduğunu ilave etmemiz gerekir. Göz yorgunluğuyla ilgili iyilşetirici egzersizleri hemen yapmanızı ve bu rahatsızlıktan kolaylıkla kurtulmanızı öneririz. Bu egzersizler hem sizde bir rahatlamaya neden olacağı gibi, hem de göz kaslarınızı güçlendirerek, optik sinirlerinizi rahatlatacaktır. Egzersizler hakkında daha detaylı bilgi için doktorunuza başvurun!

Birkaç kolay egzersiz yöntemi

Avuçlamak, göz yorgunluğunu azaltmak, belli bir oranda rahatlama sağlayıp görme yeteneğinizi iyileştirmek için en iyi yöntemlerden biri. Şimdi; avuçlarınızı ısınana kadar birbirlerine sürtün. Daha sonra gözlerinizi kapatın ve avuçlarınızla gözlerinizi tamamen örterek gözlerinizin ışıkla temas etmesini engelleyin. Avuçlarınızı, göz kapaklarına değdirmemeye dikkat edin. Bir süre bu şekilde kaldıkdan sonra; gözlerinizi açın ve bir süre karanlığa odaklanın. Bu sayede gözlerinizde ki optikler dinlenmiş ve rahatlamış olacak.

İkinci egzersizimizde ise rahat bir pozisyonda oturun. Kafanızı kımıldatmadan yavaş ve sürekli hareketlerle gözlerinizi göz hizanızın en sağına götürün. Sonra aynı şekilde en sol hizayakadar götürün. İki taraf için de toplamda üç kere bu hareketleri tekrarlayın. Daha sonra gözleri tam ortaya getirerek birkaç nefes süresince rahatlayın.

Üçüncü egzersizimide; gözleriniz açık durumdayken, gözlerinizi saat yönünde döndürün. Üç kez döndürdükten sonra gözlerinizi ortaya getirin. Gözlerinizi kapatın ve bir nefes boyunca rahatlayın. Sonra gözlerinizi tamamen açarak aynı hareketi saat yönünün ters bir şekildeyapın. Gözlerinizi ortaya getirin, kapatın ve rahatlayın.

Dördüncü egzersizimizde; bir göz yastığıyla rahatlayacaksınız. Bu işlemle; optik sinirlerinizi dinlendirirken alın kaslarındaki gerilimi azaltırsınız. Rahat bir pozisyonda kafanızı biraz daha yüksekte tutun. Gözlerinizi tamamen kapatın ve göz kapaklarının üstüne birer göz yastığı yerleştirin. 15 dakika boyunca rahatlayın. Yavaşça kalkın ve gözlerinizin yavaşça ışığa alışmasına izin verin. Göz yastığı terapisi özellikle bilgisayar ekranına çok bakanlarda daha çok etkilidir.

Kaynak: Ajans haber


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.