Göz tansiyonunda elektrik tedavisi olumlu sonuç verdi

Beynin göz sinirlerinden bilgi alma gücü arttırılıyor

Göz tansiyonunda elektrik tedavisi olumlu sonuç verdi
01 Temmuz 2016 Cuma 12:43

Göz tansiyonunu yükselten ve görme kaybına neden olan rahatsızlığa karşı elektrik tedavisi olumlu sonuç verdi. Bu tedaviyle beynin göz sinirlerinden bilgi alma gücü arttırılıyor ve görme sağlanıyor.

Göz içi sıvısının boşalmaması nedeniyle oluşan ve göz tansiyonunun yükselmesine neden olan glokom hastalığının tedavisi için yeni bir umut doğdu. Elektrik akımını beyne göndererek uygulanan tedavi sonucu hastaların görüşünde yüzde 24’lük bir ilerleme sağlandı. Glokomda, göz içindeki sıvı basıncı, görme yeteneği için gerekli olan ve gözle beyin arasında bağlantıyı sağlayan göz sinirine zarar verecek düzeyde yüksek oluyor. Elektrik yöntemi ise beyni güçlendirerek zarar gören sinirden gelen bilgiyi çözebilmesini sağlıyor.

BULANIKLIK AZALDI

Magdeburg Üniversitesi’nde görev yapan araştırmacılar, bu yeni yöntemi 45 kişi üzerinde denedi. Hastalar, tedavi sonrası görmelerindeki bulanıklığın azaldığını ve küçük yazıları okuyabilmeye başladıklarını söyledi. Söz konusu glokom rahatsızlığına karşı mevcut durumda sadece göz damlaları kullanılıyor. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre glokom, körlüğe en çok sebep olan ikinci faktör.

Kaynak: hurriyet.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.