Göz Sağlığınız İçin, Kolesterol ve Strese Dikkat Edin

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necati Yılmaz, kolesterol ve oksitadif stresin göz sağlığı üzerinde ciddi etkileri olduğunu söyledi.

Göz Sağlığınız İçin, Kolesterol ve Strese Dikkat Edin
16 Şubat 2016 Salı 17:29

 Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necati Yılmaz, kolesterol ve oksitadif stresin göz sağlığını etkilediğini bildirdi.

Yılmaz, göz tansiyonunun 40 yaşın üzerindeki her 40 kişiden birinde görüldüğünü belirtti. Hastalığın oluştuğu her 20 kişiden birinde de gözde kalıcı görme kaybı oluştuğuna dikkati çeken Yılmaz, hastalıkta yaşın önemli bir risk olduğunu, yaş ilerledikçe hastalığa yakalanma oranının arttığını belirtti.

Göz tansiyonuyla ilgili yaptığı araştırmanın Uluslararası Bosn J Bacic Med Sci isimli dergide yayınlandığına işaret eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Yaptığımız bilimsel araştırmanın sonucuna göre kan kolesterol, trigliserit düzeyi (doğal yağlarda meydana gelen bir madde) yüksek ve oksitadif stresi fazla olan kişilerde normal basınçlı glokom (göz tansiyonu) daha fazla görülüyor. Göz tansiyonunu sinsi tipi olan normal basınçlı glokom daha tehlikelidir. Göz tansiyonu aynı zamanda kan lipit düzeylerindeki artışın yanı sıra koroner arter hastalığı ve damarsal bozukluklar ile görülebilen bir hastalıktır. Bu hastalıkta ailesel geçiş önemli bir yer tutmaktadır. Ailesinde göz tansiyonu bulunan kişilerde bu hastalığın görülme oranı 8 kat daha fazladır."

Yılmaz, kan kolesterol ve trigliserid düzeylerinin normal değerlerde tutulması için meyve ve sebze gibi antioksidan bakımından zengin gıdaların tüketilmesinin önemli olduğunu belirtti.

Kaynak: gercekalanya.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.