Göz Sağlığında Açık Havanın Önemi!

Açık havanın ve güneşin çocuğunuzun gelişimi için ne kadar faydalı olduğunu biliyor musunuz?

Göz Sağlığında Açık Havanın Önemi!
27 Ağustos 2015 Perşembe 09:54

 

Miyopluk ya da uzağı net görememe sorununun en yaygın göz bozukluklarından biri olduğunu belirten Op.Dr. İsmail Hakkı Özeren “Çocukların dışarıda, açık havada geçirdikleri zamanın artırılması onların genel sağlığı ve görmeleri için oldukça önemlidir.” diyor.


Op. Dr. İsmail Hakkı Özeren, yurt dışında yürütülen çalışmalara da dikkat çekiyor:” İngiltere’de Cambridge Üniversitesi’nde yürütülen çalışmada çocukların dışarıda geçirdiği zamanın miyop olma olasılığını ve miyopinin ilerleme şansını yaklaşık %13 oranında azalttığını ve buna karşın, haftada 4 saatten fazla kapalı alanda oynayan çocuklarda uzakta bulanık görmenin daha sık görüldüğü tespit edildi. Bunun sonucunda hafta boyunca açık havada geçirilen her saatin uzağı görememenin (Miyop) ilerleme riskini %2 oranında azalttığı bulundu.”




“Araştırmalar gösteriyor ki dışarda oynayan çocukların miyop olma olasılığı daha azdır.” diyen Op.Dr. İsmail Hakkı Özeren “Açık havada olmanın neden miyopluğa karşı koruyucu olduğunun nedenini kesin olarak bilmiyoruz. “diyor ve açık hava faaliyetlerinin görmedeki rolünü açıklamak için daha fazla araştırma yapılması gerektiğini ekliyor.


Sonuç olarak Op. Dr. İsmail Hakkı Özeren, Miyopi artışının zamanlamasının bilgisayar ve cep telefonu kullanımındaki artış ile çakıştığına dikkat çekerek “Yaş, aile geçmişi ve fazla okuma gibi etkinliklerin bazıları Miyopi oluşumunda etkili olabilir. Aynı zamanda çocukların, anne ve babalarının gençliklerinde oynadıkları futbol, ip atlama ya da bayrak yarışı gibi oyunlar yerine cep telofonu, Ipad ve bilgisayar oyunlarını oynamayı tercih etmeleri Miyopi oluşumunda araştırılması gereken bir durumdur.” diyor.


Kaynak: on5yirmi5.com



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.