Göz sağlığı için faydalı 5 besin

Göz sağlığınızı korurken, görüşünüzü keskinleştirip iyileştirecek, bu sağlık deposu 5 yiyeceği sofranızdan eksik etmeyin.

Göz sağlığı için faydalı 5 besin
26 Eylül 2014 Cuma 12:05

 

Havuç
Turuncu renkli sebzelerin gözlere iyi geldiğini biliyor muydunuz? Özellikle havuç, göz sağlığını koruyor ve görme yeteneğini iyileştiriyor. İçeriğindeki A vitamini, retina ve gözün diğer bölümlerinin sorunsuzca çalışmasını sağlar.

Lifli yeşillikler

Araştırmalar gösteriyor ki, içerdikleri lutein ve antioksidanlar sayesinde lifli yeşillikler, makula dejenerasyonunu ve katarakt riskini azaltmaya yarıyor.

Yumurta

Yumurta sarısı, lutein ve makula dejenerasyonu riskini azaltan çinko bakımından oldukça zengin bir beyin kaynağı.

Kırmızı yemişler

Çilek, böğürtlen, kızılcık, frambuaz ve frenk üzümü gibi aynı sınıfta bulunan meyveler C vitamini açısından çok zengin. C vitamini, makula dejenerasyonunu ve katarakt riskini azaltmaya bire bir.

Badem

Tam bir E vitamini deposu olan bademin makula dejenerasyonunu azalttığı gözlemlenmiştir. Günde bir avuç bademle gözlerinizi koruyabilirsiniz.

Yağlı balık

Tuna, som balığı, istavrit ve hamsi, retinada bulunan DHA yağ asidi açısından çok zengin balıklardır. Gözde DHA eksikliği göz kuruluğuna sebep olur. Bu sebeple DHA açısından zengin balıkları tüketmek, gözleriniz için faydalı.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.