Göz Kusurları ve Tedavisi...

Gözümüz bizim en değerli organlarımızdan biridir.

Göz Kusurları ve Tedavisi...
12 Şubat 2015 Perşembe 12:33


Hayatı, doğayı görüp tanımamızı sağlayan organımız bir takım kusurlara sahip olabilir. önemli olan bu kusurlar hakkında bilgi sahibi olmak ve mümkün olan en etkili tedavi yöntemlerini tanımaktır

Göz hastalıkları eskiye göre çok daha fazla artmıştır. Bilgisayar ve televizyon kullanımındaki yükseliş göz hastalıklarını da tetiklemede etkili olmuştur.

En çok göze çarpan göz hastalıklarından biride Miyoptur. Öncelikle miyopinin ne olduğunu tanımlamak gerekir.


Miyop hastalığından muzdarip olan bir gözün ön arka çapı ışığın kırma gücüne göre daha uzundur. Bu nedenle ortaya çıkan sorunların çoğu uzağı görememekle alakalıdır.


Tedavisi gelişen teknoloji ile mümkün olmuştur. "Lazer" yada halk arasında "göz çizdirme" olarak bilinen tedavi uygulanır. Genelde bu tedaviden sonra 30 dakika sonra ayağa kalkılabiliyor.


Her hastalığın olduğu gibi miyopunda dereceleri vardır;


Düşük derecede miyop: -3.30 ve daha da altı olan miyop.

Orta derecede miyop: Bu derecenin sınıflandırılması -3.30 ile -6.00 arasında yapılır.

Yüksek derecede miyop: Bu tür miyop sınıfında -6.00 ve üzeridir.

Ne zaman hangi yaşta çıkar sorusuna ise kesin olarak bilgi verilmemektedir. Doğuştan miyopluk ile yaşlılık miyopları bile vardır. Ergenlikte olan miyopların çoğu da çevre etkenler sebep olmuştur.

Kaynak: anasayfahaberleri.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.