Göz kayması olan çocuk mutlaka gözlük kullanmalı

Yüksekten düşme, ateşli hastalık, havale geçirme, doğum esnasında yaşanan sıkıntılar da şaşılığa yol açabilir.

Göz kayması olan çocuk mutlaka gözlük kullanmalı
17 Mart 2014 Pazartesi 10:27

 Denizli Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hüdai Dönmez, çocuklarda şaşılığın erken teşhis edilmesi kaydıyla başarıyla tedavi edilebileceğini belirtti.

 

Şaşılığın çocukluk çağı hastalıkları arasında en sık görüleni olduğunu ifade eden Op. Dr. Hüdai Dönmez, aileleri çocukların gözlerini iyi kontrol etmeleri konusunda uyardı. Dr. Dönmez, "Şaşılığın büyük sebebi hipermetropidir. Yüksekten düşme, ateşli hastalık, havale geçirme, doğum esnasında yaşanan sıkıntılar da şaşılığa yol açabilir. Anne ve babalar çocuklarını çok iyi gözlemlemelidir. Ailede daha önce şaşılık görülmüşse daha da dikkatli olunmalıdır. Şaşılık tespit edilen bebekler mümkün olduğunca erken gözlük takmaya alıştırılmalıdır. Gözlük takılmazsa çocuğun gözünde tembellik gelişeceği için göz kayması kalıcı olabilir. Şaşılık 6 yaşına kadar tedavi edilmezse olayın psikolojik boyutu da ortaya çıkar. Okul yıllarında arkadaşlarının şaşı olduğu için gösterebileceği farklı tepkiler çocuğun psikolojisini olumsuz etkiler. Gözlük yetersiz kalırsa cerrahi müdehale 6 yaşa kadar yapılmalıdır" diye konuştu.

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.