Göz Kapağı Şekil Bozukluğu, Görme Alanını Etkiliyor!

Göz kapağına da cerrahi..

Göz Kapağı Şekil Bozukluğu, Görme Alanını Etkiliyor!
15 Haziran 2015 Pazartesi 11:06

Göz kapaklarının düzgün bir şekilde açılıp kapanması gözü zararlı dış etkenlere karşı koruyucu özellik gösterir.

Göz kapağı ile alakalı bozuklukların tedavisinde oküloplastik cerrahiyle başarılı sonuçlar alınmasının beraberinde Op. Dr. Levent Akçay hastaların aynı gün taburcu olabileceğini belirtiyor.

Göz kapaklarındaki içe veya dışa dönme, üst göz kapağı düşüklüğü ve kirpik bozuklukları görmeyi ve görme alanını etkileyebiliyor. Müdahale edilmediği takdirde ise görme kaybı gibi çok fazla daha çok büyük sıkıntılara yol açıyor. Doğrudan gözü etkileyen göz kapağı bozukluklarının tedavisinde oküloplastik cerrahi ile başarılı sonuçlar alındığına tüm dikkatleri üzerinde toplayan Op. Dr. Levent Akçay lokal anestezi ile gercekleşen ameliyatların sonunda hastanın aynı gün taburcu olabildiğini de söylüyor.

Görme alanını etkiliyor

Gündelik yaşam içinde gözü dış etkenlerden kaynaklanabilecek zararlardan koruyan göz kapaklarının işlevleri, görmeyi ve görme alanını çok büyük oranda etkiliyor. Op. Dr. Levent Akçay, üst kapak düşüklüğünün görme alanını etkilediğine dikkatlerden kaçmazken , "Özellikle çocuklarda oluşan göz kapağı düşüklükleri, demek oluyor ki ptozisin göz tembelliğine sebep olduğundan dolayı düzeltilmesi çok fazla önemlidir" diyor.

Ptozis mevcut bulunan çocukların görmeyi engelleyen durumu demek oluyor ki ambliopisi varsa '7 yaşından önce ameliyatının gerekli olduğunu' belirtiyor. Doğuştan veya yaşa bağlı olarak gelişen kapağın içe veya dışa dönmesi, kirpik bozuklukları ve göz kapağı tümörleri gibi hastalıkların da oküloplastik cerrahi ile tedavi edildiğini ifade eden Op. Dr. Levent Akçay, göz kapaklarına gercekleşen müdahale ile beraber hastaların göz kapaklarının üzerinde hissettikleri ağırlıktan kurtularak daha iyi görmelerinin sağlandığını söylüyor.

Aynı gün içinde taburcu olunuyor

Sıklıkla lokal anestezi ile yapılan göz kapağı ameliyatlarının süresinin göze yapılacak olan işlemin durumuna göre değiştiğini ifade eden Op. Dr. Levent Akçay, "Kapak başına ortalama ameliyat zamanı 15-20 dakika ile 30-40 dakika arasında gerçekleşmektedir. İşlem ertesi hastalar aynı gün taburcu olabilirler" diyor. Hastaların ameliyat ertesinde olağan aktivitelerinin çok büyük kısmını rahatlıkla yerine getirebileceğini ifade eden Op. Dr. Levent Akçay, yaklaşık olarak bir hafta akabinde dikişlerin tümünün alınmasıyla hastanın olağan hayatına dönebileceğinin altını çiziyor.

Göz kapak ameliyatlarında en mühim konunun estetik amaçlı planlanan cerrahi girişimlerde dâhil olmak üzere kapak fonksiyonelliğinin korunması olduğuna tüm dikkatleri üzerinde toplayan Op. Dr. Levent Akçay, ameliyatların gözün yapısına ve göz kapağının fonksiyonlarına hâkim göz hastalıkları uzmanı ve oküloplastik cerrahlar tarafından uygulanmasının lazım gelen olduğunun altını çiziyor.

Kaynak: ajans34.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.