Göz Damlası Orucu Bozar mı?

Göz rahatsızlıkları tedavisinde süreklilik çok önemlidir!

Göz Damlası Orucu Bozar mı?
01 Temmuz 2015 Çarşamba 16:11

Diyanet İşleri Başkanlığı, kendisine yoğun olarak yöneltilen soruları cevaplandırdığı Din İşleri Yüksek Kurulu web sitesinde yayınladığı fetvada göz damlasının orucu bozmayacağını açıkladı...

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın daha önceki Ramazan aylarında da bu doğrultuda açıklamalarda bulunduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Hüsnü Güzel hastaları göz damlalarını aksatmadan kullanmaları konusunda uyardı...

Göz hastalıklarında tedavinin aksatılmaması gerektiğini belirten Güzel "Oruç tutacak hastalarımızın Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaptığı açıklama ile birlikte göz damlalarını gönül rahatlığıyla kullanmalarını ve kesinlikle ihmal etmemelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü her hastalığın tedavisinde olduğu gibi göz rahatsızlıkları tedavisinde de süreklilik çok önemlidir. Göz, insan vücudunda kendisini yenilemeyen tek organdır.

Bu nedenle hem erken teşhis hem de teşhis sonrası doğru ve sürekli tedavi kritik önem taşıyor. Bu yüzden göz kesinlikle ihmale gelmez ve tedavisi devamlılık gerektirir. Periyodik göz muayenesi olması gereken ve göz damlası kullanan hastalarımız muayenelerini ve ilaç tedavilerini Ramazan ayı nedeni ile asla ertelememelidir." dedi.



Kaynak: bizimsaglik.com



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.