Göz Çevresi Soyulması Neden Olur?

Göz çevresinde soyulma birçok kişinin muzdarip olduğu cilt problemleri başında gelmekte ve bu sorunu yaşayan kişiler, göz çevresi soyulması nedenlerini bilmek istiyor.

Göz Çevresi Soyulması Neden Olur?
19 Ocak 2016 Salı 15:04

 Göz çevresi soyulmasının sebepleri oldukça fazladır ancak bu sorunu tetikleyen faktörlerin başında ise, kullanılan kimyasal peelingler olmaktadır. Cilt bakımı yaparken mutlaka göz çevresi uygulamalardan uzak durun.

Cilt bakımı işlemleri esnasında göz çevresi kötü etkileniyor. Yüz maskesi ve peeling gibi uygulamaları göz çevresine uygulamamaya özen gösterin. Özellikle de göz altı çok hassas bir deriye sahip olduğu için kötü etkileniyor.

Göz çevresi soyulmaları nedenlerinden bir tanesi de, mevsimsel değişimlerdir. Mevsimsel değişimler nedeniyle cilt kuruluğu husule geliyor ve göz çevresi aşırı kuruduğu için soyulmaya başlıyor.

Göz çevrenizdeki soyulmaların nedeni birden fazla etkene bağlı olarak gelişme göstermektedir. Göz çevresi soyulmasının nedenleri arasında ilk akla gelen güneş yanıklarıdır. Diğer yönden mantar enfeksiyonları, döküntülü deri hastalıkları ya da kozmetik ürünlerden dolayı tahriş olmuş deri de soyulmalara sebebiyet veriyor.

Kaynak: sagliksiteniz.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
anonim - 3 yıl önce
merhaba benim gözümün çevresinde hafif döküntü var. Sebebi ne olabilir?
Avatar
Rengin - 11 ay önce
Benim gözümün kapağında çıktı ve ben iyice araştırınca benimki mevsimsel değişimlerin sebebi olduğunu anladım