Göz Altı Torbalarına İyi Gelen Yöntemler!

Göz altı torbalarına estetik dışında çözüm bulmak için neler yapabilirsiniz?

Göz Altı Torbalarına İyi Gelen Yöntemler!
21 Ekim 2016 Cuma 10:48

Yaşın ilerlemesi ile beraber hem kadınlarda hem de erkeklerde strese bağlı, uykusuzluktan, genetik olarak ya da aşırı yorgunluk gibi nedenlerle göz altı torbaları meydana gelmektedir. Direk yüzde bir probleme neden olduğu için kişileri rahatsız etmektedir. Bu çirkin göz altı torbalarına estetik dışında çözüm bulmak için neler yapabilirsiniz?

Göz Altı Torbaları Neden Oluşur?

Göz altı torbaları yaşın ilerlemesi ile cildin elastik yapısının bozulmasına bağlı olarak yaşlılık ile beraberinde görülen bir cilt sorunudur. Cilt yaşlandıkça elastik yapısını kaybeder ve bu sorun görülür.

Aşırı şekilde çalışan göz kasları, internet başında fazla kalma ve tv izleme gibi sebeplerle oluşabilir.

Göz altı torbaları sigara kullananlarda ve alkol tüketenlerde daha çok görülmektedir.

Demir eksikliğinde, hormonal düzensizlik durumlarında, tiroid rahatsızlıklarında da göz altında torbalar oluşabilir.

Tabiki göz altı torbaları sadece bu belirttiğimiz sorunlarla kısıtlı değildir. Daha farklı rahatsızlıklarda da görülmektedir.
 

Göz Altı Torbalarından Nasıl Kurtulunur?
 

Göz altında ki torbalara çözüm bulmak için bitkisel yöntemlerden fayda sağlayabilirsiniz. İlk olarak çilek en etkili yöntemdir. Çileği yıkadıktan sonra dilimleyin ve göz altlarına yerleştirin. Bu şekilde 10 dakika bekleyin ve bu sayede göz altında ki torbaların hafiflediğini görebilirsiniz.

Poşet çayı demleyin ve ardından çay poşetini buzdolabına koyarak soğutun. Ardından zeytinyağını pamuk ile göz altlarına sürün ve buzdolabında ki çay poşetini göz altlarına yerleştirin.

Patates dilimleri de işe yarayan bir yöntemdir. Patatesin kabuklarını soyun ve dilimleyerek göz altlarına koyun. 15 dakika kadar beklettikten sonra alabilirsiniz.

Kahve telvesini de hem yüzünüzün yumuşaması için hem de göz altlarına torbalara fayda sağlaması için kullanabilirsiniz.

Salatalık bilinen en etkili yöntemler içerisindedir. Salatalıkları halka şeklinde doğrayıp göz altına koyun 10 dakika bekletin.

Elma kabuğunu ve çiğ patatesi rendeden geçirin. İkisini karıştırın ve göz altına koyun. Bu karışımı haftada 2 defa göz altlarına yapabilirsiniz. 2 hafta sonrasında belirgin bir fayda sağlayacaktır. Yalnız göz altında 5 dakika bekletmeniz gerekmektedir.

Bir miktar ıhlamuru kaynamış 1 bardak suyun içerisine atın ve ıhlamurun rengi çıktığında pamuk ile bu suyu göz altlarına sürün.


Kaynak : saglikkeyif.com

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.