Göz altı morluklarını geçirmek isteyenlere ipucu!

Kadın ya da erkek, herkesi yorgun ve göründüğünden yaşlı gösteren göz altı morluklarını önlemek ve geçirmek için yapmanız gerekenler aslında çok basit.

Göz altı morluklarını geçirmek isteyenlere ipucu!
16 Ağustos 2014 Cumartesi 09:06

 

Uykusuzluk, gün boyunca bilgisayara bakarak çalışma ve yorucu toplantılar derken, göz altlarınız morarır. Bu morlukları önlemek için işte, birkaç basit ipucu...

 

Uykunuzu alın
Göz altı morluklarının sebeplerinden biri uykusuzluk. Bu istenmeyen morlukları da ancak uykuyla yenebilirsiniz. Aralıksız ve düzenli uyumaya gayret edin. Uykunuz düzene girdikçe morlukların azaldığını fark edeceksiniz.

Sıcak su yasak
Yüzünü soğuk suyla yıkamaktan hoşlanmayanlardansanız, soğuk suyla barışmaya başlayın. Çünkü sıcak su, morlukları artırır ve göz altı şişliklerine neden olur.

Teknolojiyle arayı soğutun
Telefon, tablet, bilgisayar, televizyon derken, gün boyunca sürekli ekrana bakıyoruz. Oysaki tek bir noktaya odaklanarak uzun süre bakmak, gözlerin en büyük düşmanı. Ara sıra ekrandan uzak bir mesafeye bakarak gözlerinizi dinlendirin.

C vitamini en iyi dostunuz olsun
C vitamini, damar çeperini güçlendirdiği için göz altı dokularını destekler. Bu nedenle C vitamini içeren meyve ve sebzeleri bol bol tüketin.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.