Göz altı morluklarından kurtulun

İşte göz altı morluklarına iyi gelen 7 besin

Göz altı morluklarından kurtulun
24 Temmuz 2016 Pazar 12:00

Bu besinleri dilimleyerek göz altlarınıza koyabilir ve göz altı morluklarından kurtulabilirsiniz. İşte göz altı morluklarına iyi gelen 7 besin:

 

1- Salatalık dilimleri

Salatalık, su açısından zengindir ve hassas göz altı derine ihtiyacı olan sıvıyı kazandırabilir. Ayrıca K vitamini içerir. K vitamini ise inflamasyonu ve renk kaybını önler. İnce ince dilimleyerek hazırladığınız salatalığınızı kullanmadan önce buzdolabında bekletin.

2- Patates dilimleri

Elinin altında salatalık yoksa, patatesi de deneyebilirsiniz. Patates, salatalığa oranla daha soğukluğunu daha uzun süre muhafaza eder ve bu sayede şişkinlikten kurtulmanıza yardımcı olur.

3- Maydanoz

C vitamini ve K vitamini açısından zengin olan maydanoz, cildinize kaybettiği rengi kazandırma ve şişkinliği giderme konusunda yardım edecek. Maydanozları doğrayın ve sıcak suya ekleyin. Makyaj temizleme pedi yardımı ile göz altlarınıza haftada birkaç kez uygulayın. Sadece birkaç hafta sonra göz altı rengindeki değişimi hissedeceksiniz.

4- Avokado dilimleri ya da avokado maskesi

Göz altı morlukları, bazen cilt kuruluğundan kaynaklı olarak da oluşabilir. Cildinizi nemlendirmek için, her bir gözünüzün altına birer dilim avokado koyun. Daha yoğun bir uygulama için avokado maskesi hazırlayabilirsiniz. Bir çorba kaşığı badem yağını dilimlerin üzerine sürebilirsiniz. Uyguladığınız maskeyi çıkarıp yüzünüzü yıkamadan önce 10 dakika beklemelisiniz.

5- Zerdeçal maskesi

Zerdeçalın yükselişi devam ediyor. İçerisindeki aktif kürkümin maddesi, inflamasyonlarla savaşır, şişkinliği azaltır ve koyulaşmış cildin rengini açar. Biraz ananas suyu ile zerdeçalı karıştırın ve göz altlarınıza direkt olarak uygulayın. Gözlerinize değmemesine dikkat edin. 10 dakika beklettikten sonra tortuları ılık bir bez yardımıyla çıkarabilirsiniz.


6- Çay poşeti

Kafeine tekrar teşekkür etme vakti. Sabah kendinize gelmenizi sağlamasının yanı sıra, cilde uygulandığında kan damarlarının büzüşmesini sağlıyor ve morlukların açılmasına yardımcı oluyor. Çayını demledikten sonra kupanızdan çay poşetini alın, dolapta en az 20 dakika soğumaya bırakın. Sonrasında çay poşetlerini göz kapaklarınıza yerleştir.

7- Süt

Laktik asit, protein, amino asitler, antioksidanlar ve cildinizin rengini açacak diğer bileşenleri barındıran sütü, soğutulmuş olarak kullanmalısınız. Pamuk parçalarını sütün içerisine batırın ve göz altlarınıza soğuk kompres şeklinde uygulayın. 10 dakika beklettikten sonra yüzünüzü yıkayabilirsin.




Kaynak: marieclaire.com.tr

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.