Gören Göz Cihazı!

Yozgat'ta 95 görme engelli vatandaşa "Gören Göz" cihazı dağıtıldı.

Gören Göz Cihazı!
05 Şubat 2015 Perşembe 13:52


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının işbirliğinde görme engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak amacı ile yürüttüğü "Gören Göz" projesi kapsamında Yozgat'ta 95 engelli vatandaşa gören göz cihazı dağıtıldı.


Aile ve Sosyal Politikalar Yozgat İl Müdürlüğünde düzenlenen törende görme engelli vatandaşları temsilen görme engelli Seyit Akdoğan'a 'Gören Göz' cihazı verildi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İbrahim Yücel, ülke nüfusunun yüzde 12'sinin engelli olduğunu belirterek, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için büyük imkanlar sağlamaktadır.

Bakanlığımızın görme engelli vatandaşlarımıza yönelik, onların hayatını kolaylaştıracak, bir başkasından yardım almadan kendi hayatlarını sürdürebilecekleri çalışmalar yapmaktadır. 'Gören Göz' cihazı da bunlardan biridir. Bu cihaza yol gösteren cihaz da diyebiliriz. Bu cihaz internet aracılığı ile sesli olarak engelli vatandaşımızı yönlendirerek gideceği yere daha rahat bir şekilde gitmesini sağlıyor. Yine sesli uyarılarla telefon kullanımını sağlıyor" dedi.

Yücel Yozgat genelinde 95 görme engelli vatandaşa gören göz cihazını verdiklerini belirterek,"Bakanlığımız her zaman engelli vatandaşımızın yanında olmuştur ve bundan sonra da olmaya devam edecektir" dedi.

Görme engelli Seyit Akdoğan'da kendilerine verilen 'Gören Göz' cihazından dolayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanılığına teşekkür ederek, "Bu cihaz bizim için çok iyi oldu. Cihaz sayesinde gideceğimiz yerlere daha rahat gidebiliyoruz. Bizi sesli uyarıyor, bakanlığımıza ve il müdürlüğümüze bize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum" dedi


Kaynak: haber3.com

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.