Geçici Görme Kaybı Gibi Şikâyetlerle Ortaya Çıkıyor

Göz migrenine dikkat!

Geçici Görme Kaybı Gibi Şikâyetlerle Ortaya Çıkıyor
15 Nisan 2014 Salı 11:40


Göz migreninin diğer migrenlerden farkı var...

 

En çok gözü etkileyen ve tedavisi olmayan migrenin diğer bir çeşidinin göz migreni olduğuna dikkat çeken Prof.Dr. Dilaver Erşanlı, hastalığın her iki gözde ışık saçılmaları, kırık ve dalgalı görmeler, geçici görme kaybı gibi şikâyetlerle ortaya çıktığını belirtti.

 

Gözün sinir hücresini besleyen damarlarda oluşan geçici spazmın, göz migrenine neden olduğunu belirten Prof. Dr. Dilaver Erşanlı, ''Maksimum yarım saat süren ataklarla ortaya çıkan göz migreninde, bir anda oluşan görmede bozukluk ve iyi görememe kısa süre içerisinde geçer. Hastanın korku ve paniğe kapılmasına neden olan bu durumun görülme sıklığı arttıkça kişinin günlük yaşantısı da olumsuz yönde etkilenir. Ayrıca bu hastalık glokom gibi kalıcı görme kaybına neden olan bazı göz hastalıklarıyla karıştırılabilir. Bu durumda atak geçiren hastaların vakit kaybetmeden muayene edilmesi gereklidir'' dedi.

 

Prof. Dr. Dilaver Erşanlı, çok bilinen bir hastalık olan migrenin iki çeşidinin olduğunu belirtti. Prof Dr. Dilaver Erşanlı ayrıca: "Gözün sinir hücresini besleyen damarların geçici olarak daralması göz migrenine neden olur ve çeşitli şekillerde ortaya çıkabilir. Bunlardan bir tanesi retinal migrendir. Tek taraflı görme bozukluğu ve baş ağrısıyla birlikte ortaya çıkar. Kısa süreli olup göz muayenesinde herhangi bir bulguya rastlanmaz. Çok daha nadir görülen oftalmoplejik migrende ise baş ağrısı ve gözün hareketlerini kontrol eden sinirlerin bir bölümünde felç oluşur. Bu durum geçici olmakla beraber göz migreninin kesin bir tedavisi yoktur, çeşitli ilaç tedavileri ile kontrol altına alınabilmektedir" dedi.

 

GÖZ MİGRENİNİN DİĞER MİGRENLERDEN FARKI

 

Göz migreninin normal migrenden farklarına dikkat çeken Prof. Dr. Erşanlı, ''Göz migreninin, normal migrenden farkı, birkaç dakika ile yarım saat arasında geçen daha kısa süreli atakların yaşanmasıdır." dedi. Normal migrende olduğu gibi göz migreninin de kadınlarda daha fazla görüldüğünü belirten Prof. Dr. Erşanlı, göz migreni atağı geçiren kişilerin ortaya çıkan geçici görme kaybı nedeniyle telaşlanmamaları gerektiğini, bunun geçici bir durum olduğunu sözlerine ekledi.

 

GÖZ MİGRENİ OLDUĞUMUZU NASIL ANLARIZ?

 

Göz migreninde bazen baş ağrısı şikâyeti olmadan göz önünde ışıklı çizgilenmeler ve ışık çakmaları ortaya çıkabildiğini belirten Prof. Dr. Dilaver Erşanlı, bazı durumlarda bu şikâyetlerin arkasından tek taraflı, damar atar gibi zonklayıcı yarım baş ağrısı, ışık hassasiyeti, bulantı ve kusma görülebileceğini açıkladı.

 

Kaynak : haberturk.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.