Dünyamızı göz göre göre karartmayalım

Bayramda yola çıkacak sürücülerin dikkat etmesi gerekmektedir.

Dünyamızı göz göre göre karartmayalım
22 Ağustos 2016 Pazartesi 15:42

 9 günlük Ramazan Bayramında yollar yine kan gölüne döndü. Göz kusurlarının olmasına rağmen gözlük kullanmamanın bu kazalarda etkisini hiç hesap ettik mi? Trafikte araç kullanımı, iş eğitim alanında bu kusurların giderilmesi ve mutlaka periyodik olarak görme testi ve muayenesi yapılması gerekmektedir.

“Dünyada 158 milyonun üzerinde insan görme kusurlu. 2004’te 153 milyon insan doğru gözlüğe sahip olmamaktan dolayı, zayıf ve yetersiz görme sebebiyle acı çekmiştir. Bunların 8 milyonu kördür. Gözlük kullanmanın ekonomilere üretime çalışma hayatına katkısı büyüktür. Gözlük öğrencilerin ders başarısını da yükseltir. Görmeyen çocuk öğrenemez. Gözlük Okuma kültürünün gelişmesini sağlar. Bu sebeple belirtiyoruz ki gözlük kullanmak trafik kazalarındaki can ve mal kayıplarının da azalmasını sağlar. Her yıl ülkemizde kurtuluş savaşımızdan fazla insanımızı trafik kazalarında kaybetmekteyiz. Resmî verilere göre trafik kazalarındaki ekonomik kayıp, 20 milyar liradır. Gözlerimiz vücudumuzun dünyaya açılan pencerelerdir. Dünyamızı göz göre göre karartmayalım.

Taylan Küçüker-Ege Gözlükçüler ve Optisyenler Dernekleri Federasyonu Eğitim Kom Bşk.


 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.