Dinlendirici Diye Kullanılan Gözlükler, Gözü Yoruyor...

Şayet gözde bir bozukluk yoksa gözün bu asli görevini yerine getirirken yorulmasi diye bir şey de söz konusu olamaz.

Dinlendirici Diye Kullanılan Gözlükler, Gözü Yoruyor...
24 Ekim 2014 Cuma 08:33

Göz doktoru Yalçin İşcan, 0.25, 0.50 gözluk numaralarinin hiçbir göz kusuru olmayan kişilerde dinlendirici olarak kullanildiğini, gerçekte dinlendirici diye bir gözlük olmadiğini, aksine dinlendirici denilen gözlüklerin gözü yorduğunu söyledi.

 

Batman Bölge Hastanesi göz doktorlarindan Yalçin İşcan, bir dönem dinlendirici gözlük adi altinda 0.25-0.50 numaralarinda çesitli gözlüklerin piyasada bolca satildiğini kaydederek, "Bu tabir 0.25 ,0.50 gözlük numaralarinin hiçbir göz kusuru olmayan kişilerde gözü dinlendirdiği varsayilarak kullanila gelmistir.

Bu tamamen yanliş bir tabirdir.

 

Şayet gözde bir bozukluk yoksa gözün bu asli görevini yerine getirirken yorulmasi diye bir şey de söz konusu olamaz." Dedi.

 

Dinlendirici gözlüklerin, bilinenin tam aksine sağlikli gözlerde yorucu etkileri bulunduğuna vurgu yapan İşcan, "Misalen koltuk degneği yalnizca ayak ve bacaklarinda sorunu olan hastalar icin faydalidir.

 

Böyle bir sorunu olmayan biri icin hiçbir faydasi olmamakla birlikte ekstra hamalliğinin yapilmasina neden olmaktadir.

 

Bu konuda bir parantez açmak istiyorum.

 

Bilgisayar ekraniyla göz mesaisi yoğun olan kisilerde numarasiz veya 0,25 numarali gözlük kullanimi, camlarin ışığı emici ve yansima azaltici etkilerinden dolayi faydasi daha ağir basmaktadir.

 

Bu nedenle bu kişilere ekranla mesaisi olduğu esnada kullanmak üzere bu gözlükleri önermekteyiz.

 

Özetle hiçbir kusuru olmayan, ekranla göz mesaisi olan kisiler hariç olmak üzere dinlendirmek için herhangi bir gözlük önermemekteyiz." şeklinde konuştu.

 

Kaynak:haberlersondakika.gen.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.