Dakikalar içinde gözleriniz gençleşsin!

Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Halil Bahçecioğlu, buna tıpta Presbiyopi denildiğini anlatıyor.

Dakikalar içinde gözleriniz gençleşsin!
10 Şubat 2015 Salı 09:30


40 yaşından sonra yazıları okumakta zorluk başladığını belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Halil Bahçecioğlu, buna tıpta Presbiyopi denildiğini anlatıyor.

Kişiler okuyacağı yazıyı ileri geri hareket ettirerek okuma mesafesini ayarlamaya başlarlar ve yakın gözlük kullanımı bir süre sonra kaçınılmaz olur. Ancak son yıllarda yakın gözlükten kurtulmak için SUPRACOR dediğimiz laser tedavi yöntemi uygulanmaktadır.


Supracor yöntemi yakın gözlük kullanmakta olan her hastaya yapılamamakta , ancak yapılacak muayene ve testlerden sonra uygun olduğu tespit edilen kişilere yapılmaktadır diyen Prof. Dr. Halil Bahçecioğlu, Laser ile miyopi, hipermetropi ve astigmat tedavisi dünyada yaklaşık 25 yıldır milyonlarca kişiye uygulanmakta olduğunu belirtiyor. Son yıllarda yapılmaya başlanan Supracor metodu ile laser tedavisiyle yakın gözlükten de kurtulmak mümkün olmaya başlamıştır şeklinde açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Halil Bahçecioğlu, Supracor ile laser tedavisinde işlemin, aynı diğer lasik tedavi prosedürü gibi olduğunu vurguluyor.


Bilindiği gibi laser tedavisinde olduğu gibi Supracor metodunda da işlem tamamen bilgisayar kontrolünde yapılmaktadır. Tıpkı kişilerin parmak izi gibi gözün kornea tabakası da her kişi de kendine özgüdür ve bilgisayar ile kopyalanıp daha önce hastaya yapılan testlerde elde edilen neticeler bilgisayar tarafından değerlendirilir ve hastanın kornea tabakası lazer ile yeniden şekillendirilerek yakın görmesi için dizayn edilir.


SUPRACOR YÖNTEMİ İLE LASİK TEDAVİSİ NE KADAR SÜRER ?

Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Halil Bahçecioğlu, Supracor ile lasik tedavisinin yaklaşık olarak 10 dakika sürdüğünü ve damla anestezisi altında yapıldığını belirtiyor. Hastanın laser tedavisinden sonra hastanede kalmasına gerek olmadığını belirten Prof. Dr. Halil Bahçecioğlu, hastada laserden sonra 4-5 saat süren batma sulanma gibi şikayetler olabileceğini ve ertesi gün normal hayatına devam edebileceğini vurguluyor.


Kaynak:sabah.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.