Çocukların Ellerinde Bilinmeyen Tehlike!

Göze tehlikeli ve kalıcı zararlar verebilir.

Çocukların Ellerinde Bilinmeyen Tehlike!
26 Aralık 2014 Cuma 07:50

Günümüzde gittikçe daha çok kullanılmakta olan, hiçbir tehlikesi olmadığı zannedilerek çocukların da elinde oyuncak diye dolaşmakta olduğunu gördüğümüz, 'lazer işaretleyiciler' sanıldığı kadar masum değil.

 

Bu lazer kalemleri bir insanın gözünün içerisine direkt tutulduğunda, özellikle eğer kişide de bir hassasiyet varsa ve gözün içerisine tutulduğu süre de uzunsa, göze gerçekten tehlikeli ve kalıcı zararlar verebilir.

Bu konuda da yapılan araştırmalar var. Özellikle İngiltere'de yapılan bir araştırmada hoş olmayan sonuçlar ortaya çıktı. Bir hastanın oyun amacıyla gözüne lazer kalemi nişanlanıp lazer ışığı verildiği için, bir gözünün kalıcı zarar gördüğü raporlanmıştır.

 

Gözün içini döşeyen retina adını verdiğimiz bir zar var. Bu zarın içerisinden görmemizi sağlayan sinir lifleri geçiyor. Bu sinir lifleri lazer ile zarar görebiliyor ve kişide ciddi görme kaybı olabiliyor. 8 hafta kadar sonra görmede kısmi bir düzelme olsa bile tamamen düzelme olmayabiliyor. Retinada kalıcı hasar meydana gelebiliyor. Bu nedenle gerçekten bazı önlemler alınması gerektiğini düşünüyoruz.

 

Bu lazer kalemlerinin çocuklara oyun oynamaları amacıyla verilmemesi önemlidir. İnsanların gözüne lazer kalemlerinin tutulmaması da büyük önem taşır. Bir de daha çok devlet tarafından alınması gereken bir önlem var. Güvenli lazer kalemlerinin güçlerinin 1 miliwatt'tan düşük güç içermesi sağlanmalıdır. Buna uymayan lazer kalemlerinin piyasaya verilmesi engellenirse bu sıkıntı potansiyeli de engellenmiş olabilir.


Kaynak:venividigoz.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.