Çocuklarda lens kullanımı nasıl olmalı ve kaç yaşında başlamalı?

Çocuklarda kontak lens kullanımı nasıl olmalı? Kaç yaşında lens kullanımına başlanabilir ve nelere dikkat edilmeli? Tüm soruların yanıtı haberimizde…

Çocuklarda lens kullanımı nasıl olmalı ve kaç yaşında başlamalı?
22 Ağustos 2014 Cuma 10:03

 

irfan-kayurtar 1Kontak lens, hem estetik görünüm hem de rahat hareket edebilme gibi birçok avantaj sunar. Fakat çocuklarda kontak lens kullanımıyla ilgili dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var. Dünyagöz Hastanesi’nden Dr. İrfan Kayurtar, çocuklarda kontak lens kullanımıyla ilgili tüm merak edilenleri yanıtlıyor.


Kontak lens kullanımı kaç yaşında başlayabilir?

Kontak lens kullanımı için bir yaş sınırı yok. Fakat kontak lens bakım ve kullanım sorumlulukları gerektirdiğinden, doktor önce kontak lens kullanmak isteyen çocuğun sorumluluk düzeyini ölçer. Doktor gerekli incelemeyi yapıp, çocuğun hijyen-bakım sorumluluğunun geliştiğine kanaat getirdiğinde, çocuk kontak lens kullanmaya başlayabilir.

Çocuklar kontak lens kullanımında nelere dikkat etmeli?
Kontak lenslerin sabah takılıp, akşam çıkarılması gerekir. Çocuğa, kontak lensi takıp çıkarmadan önce ellerini mutlaka iyice yıkaması gerektiği aşılanmalı. Kontak lens kabındaki lens muhafaza solüsyonu her gün yenilenmeli. Lens kapları sık temizlenmeli ve kabın düzenli olarak değiştirilip yenisi alınmalıdır. Bu açıdan ebeveynlere de sorumluluk düşer. Ebeveynler de çocuğun hijyen kurallarına uyup uymadığını takip etmeli.

Çocukların hangi tür kontak lens kullanabilir?
Dünyada genelde alışılma süresinin kısa olması ve kullanım rahatlığı açısından yumuşak kontak lensler kullanılır. Yüksek oranda oksijen geçiren ve silikon-hidrojel karışımı materyalden üretilmiş bu lensler, kullanım açısından oldukça konforlu ve çocuklar için de çok uygun.

Çocuklar kaç yaşında renkli lens kullanmaya başlayabilir?
Gerekli bakım ve hijyen kurallarına uymak şartıyla renkli lensler, 17-18 yaştan itibaren kullanılabilir.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.