Çocuklarda Baş Ağrısı Tehlikeli Olabilir!

Beyin kanaması, menenjit, orta kulak iltihabı, sinüzit ve stres gibi nedenler de kafa ağrısı yapabilir!!!

Çocuklarda Baş Ağrısı Tehlikeli Olabilir!
04 Temmuz 2015 Cumartesi 09:09


Samsun'da Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Şimşek, çocuklarda kafa ağrısının altında çok ağırbaşlı sıhhat problemleri olabileceğini belirterek, "Aileler bunu ciddiye alıp, çocuklarını bir hekime götürsün" dedi.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Ali Şimşek, boğaz enfeksiyonu, ağız çevresinin her türlü enfeksiyonu, kulak enfeksiyonu, beyinle ilgili enfeksiyonlar, göz sorunları, diş enfeksiyonu, bazı sistemik enfeksiyonların çocuklarda kafa ağrısı yapabileceğini söyledi. Baş ağrısı olan bir çocuğun önemsenmesini ve tedavisinin yapılması gerektiğini belirten Uzm. Dr. Ali Şimşek, şöyle devam etti:

"Beyin kanaması, menenjit, orta kulak iltihabı, sinüzit ve stres gibi nedenler de kafa ağrısı yapabilir, hastalığa göre de tedavisi değişir. Boğaz enfeksiyonu tedavi edilmezse nefrit hastalığına ne sebepten olabilir. Çok yalın nedenler olabilir fakat hayati hayatı etkileyecek ağırbaşlı sıhhat sorunudur. Çocuğun huzursuz olması, iştahının azalması, huy değişikliğinin olması hastalığı açısından nihai derece önemlidir. Eğer çocuk kafa ağrısını şikayet ediyorsa, ebeveyni bunu ciddiye alıp bir hekime başvurmalıdır. Çocuklardaki kafa ağrısı önemsenmeli ve ihmal edilmemelidir." Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm.Dr. Ali Şimşek, boğaz enfeksiyonu, ağız çevresinin her türlü enfeksiyonu, kulak enfeksiyonu, beyinle ilgili enfeksiyonlar, göz problemleri, diş enfeksiyonu, bazı sistemik enfeksiyonların çocuklarda baş ağrısı yapabileceğini söyledi.

Baş ağrısı olan bir çocuğun önemsenmesini ve tedavisinin yapılması gerektiğini belirten Uzm. Dr. Ali Şimşek, şöyle devam etti; "Beyin kanaması, menenjit, orta kulak iltihabı, sinüzit ve stres gibi nedenler de baş ağrısı yapabilir, hastalığa göre de tedevisi değişir. Boğaz enfeksiyonu tedavi edilmezse nefrit hastalığına neden olabilir. Çok basit nedenler olabilir ama hayati yaşamı etkileyecek ciddi sağlık sorunudur. Çocuğun huzursuz olması, iştahının azalması, huy değişikliğinin olması hastalığı açısından son derece önemlidir. Eğer çocuk baş ağrısını şikayet ediyorsa, ebeveyni bunu ciddiye alıp bir hekime başvurmalıdır. Çocuklardaki baş ağrısı önemsenmeli ve ihmal edilmemelidir."


Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm.Dr. Ali Şimşek, boğaz enfeksiyonu, ağız çevresinin her türlü enfeksiyonu, kulak enfeksiyonu, beyinle ilgili enfeksiyonlar, göz problemleri, diş enfeksiyonu, bazı sistemik enfeksiyonların çocuklarda baş ağrısı yapabileceğini söyledi. Baş ağrısı olan bir çocuğun önemsenmesini ve tedavisinin yapılması gerektiğini belirten Uzm. Dr. Ali Şimşek , şöyle devam etti: "Beyin kanaması, menenjit, orta kulak iltihabı, sinizüt ve stres gibi nedenler de baş ağrısı yapabilir, hastalığa göre de tedavisi değişir. Boğaz enfeksiyonu tedavi edilmezse nefrit hastalığına neden olabilir. Çok basit nedenler olabilir ama hayati yaşamı etkileyecek ciddi sağlık sorunudur. Çocuğun huzursuz olması, iştahının azalması, huy değişikliğinin olması hastalığı açısından son derece önemlidir. Eğer çocuk baş ağrısını şikayet ediyorsa, ebeveyni bunu ciddiye alıp bir hekime başvurmalıdır. Çocuklardaki baş ağrısı önemsenmeli ve ihmal edilmemelidir."



Kaynak: etraf.com.tr

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.