Baş ve Göz Ağrısı Sebebleri Nelerdir?

Baş ve göz ağrısı genel olarak birbiri ile ilişkilendirilir.

Baş ve Göz Ağrısı Sebebleri Nelerdir?
09 Şubat 2015 Pazartesi 14:22


Ancak bu ilişki başın ağrısının göze vurması değil, göz problemlerinin baş ağrısı yapması nedeni ile ortaya çıkmaktadır. Gözlük numarası ilerlemesi veya gözlük kullanımı yapılmaması şakaklarda ağrıya neden olabilmektedir.


Baş ve göz ağrısı, genellikle göz hastalarının gözlük kullanmayı ret etmeleri nedeni ile ortaya çıkar. Akut glokom krizi olarak adlandırılan ani göz içi basıncı göz ve baş ağrısına neden olmaktadır. Gözden kaynaklandığına inanılan baş ağrılarının aslında sinüzit nedeni ile ağrıyan baş ağrısı olması da yüksek bir olasılıktır. Zira hemen göz yuvasının üstünde yer alan frontal sinüs ve göz altında bulunan maksiller sünis iltihaplanmaları baş ağrısına neden olmaktadır. Bunların yanı sıra, migren, gerginlik, ilaçlara bağlı ağrı, hafta sonu ağrısı olarak adlandırılan ağrılar sonucu gözde bulanıklık meydana gelir. Bu bulanıklık nedeni ile asıl sebep araştırılmadan veya bilinmeden baş ağrısına sebep olan şeyin göz olduğu düşünülmektedir.


Migren ağrısı en yaygın baş ağrısı şeklidir ve kadınlarda daha sık görülür. Gerginlik ağrısı olarak adlandırılan ağrı ise duruş bozukluğu nedeni ile baş ve yüzün çevresinde oluşan uyuşukluk ve başın üst kısmında oluşan ağrıya verilen ağrıdır yüzün tamamında gerginlik yaratması nedeni ile gözle bağlantısı olduğu kanısına varılmaktadır. Hafta sonu ağrısı zonklama olarak tabir edilen başın hemen ön tarafında oluşan ağrıdır. Genel olarak hafta sonları yaşandığı kanıtlanmıştır ve bu nedenle bu isim verilmiştir. Bu ağrının başlıca nedeni çay ve kahve gibi kafein bulunan içeceklerin hafta içi sık tüketiminin hafta sonu azalması ve buna bağlı oluşan baş ağrısı şeklidir. İlaçlara bağlı ağrı ise kısa süreli gelip geçen ağrılara verilen isimdir. Bu ilaçlara olan bağımlılıktan meydana gelir. İlaçların fazla kullanımı beynin ağrı sinyallerini algılama düzeyini etkisizleştirir ve ağrılar anlık yaşanır.


Baş ve göz ağrısı ne kadar ilişkilendirilse de, baş ağrısı göze vuran ve gözde ağrıya neden olan bir durum ortaya çıkartmaz. Aksine göz, kulak, burun, çene ve diş ağrıları baş ağrısı olarak yansır. Yüksek düzeylere yükselmiş baş ağrısı uzman tarafından kontrol edilmeli ve eğer bir hastalık tespit edilmez ise, göz, kulak, burun ve ağız hastalıkları uzmanları tarafından muayene edilmelidir.


Kaynak:sagliklidiyetprogrami.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Seher - 4 yıl önce
Iki defadır bir hafta aralıklı gözlerim bulanık görüyor başım dönüyor sonrada şiddeti baş ağrısı oluyorum yarım saat sürüyor aceba nedeni nedir