Hangi güneş gözlüğü yüzüme uygun

Güneş gözlüğü seçerken, nelere dikkat edersiniz? Saç renginize ve ve yüz şeklinize göre güneş gözlüğü seçim önerileri..

Hangi güneş gözlüğü yüzüme uygun
06 Mart 2014 Perşembe 09:20

Renk seçiminden başlayalım...

 

Sarı saçlı ve açık tenli iseniz;

Açık renkli çerçeveleri koyulara tercih edin. Açık mor, açık yeşil, bebek mavisi, tozpembe ve nane yeşili sarı saçlı ve açık tenli kişiler için en uygun renkler. Pastel ama belirgin tonlar kullanmanız daha yerinde olacaktır. Açık gri ve mavi gibi sizi solgun gösterecek tonlarından kaçınmanızda fayda var.

 

Kahverengi saç ve açık tenli iseniz;

Kemik rengi size çok yakışacaktır. Açık yeşiller ile birlikte saman sarısı, kavuniçi, kayısı rengi, kahverengi ve maviyi tercih edebilirsiniz. Kaçınmanız gereken siyah renk olabilir.

 

Kızıl saç ve açık tenli iseniz;

Kızıl saç ve yeşilin birlikteliği mükemmeldir, üstüne bir de açık tenliyseniz koyu sarı ve mercan renklerini deneyin. Saman sarısı, kayısı, kavuniçi, yeşilin açık tonları, mercan rengi, gri, maviyi rahatlıkla kullanabilirsiniz. Kaçınmanız gerekenlerse teninizdeki ışıltıyı yok etmemesi bakımından haki ve toprak şansı gibi renkler.

 

Siyah saç ve açık tenli iseniz;

Neredeyse tüm renkleri rahatlıkla kullanabilirsiniz; pembe, mavinin tüm tonları, kırmızı Ne mor ve siyah. Kırmızı, gri tonları ve lacivert size çok uygun. Kaçınmanız gerekenlerse sarı ve tonları.

 

Siyah saçlı ve koyu tenli iseniz;

Tüm renklerle uyum sağlayabilirsiniz. Pembe ve mavinin tüm tonları ile siyah ve mor rengi rahatlıkla kullanabilirsiniz. Beyaz ya da alev kırmızısı gibi kontrast renkler teninizi ortaya çıkartacaktır. Sarıya çaldıkları için ten ve saç renginizi donuklaştıracak bakır ve tuğla kırmızısı gibi renklerden kaçınmanızda fayda var.

 

Şimdi de gelelim yüz şekillerine...

 

Oval Yüz

Boyutlarının yüzünüze uygun ve orantılı olması halinde her türlü modeli kullanabilirsiniz. Köşeleri çok belirgin olmayan ve kaşlarınızın üzerine doğru çıkan kare çerçeveler, hatta kelebek şeklindeki çerçeveler size özellikle çok yakışır. Yine de alacağınız gözlüğü elmacık kemiğinizi geçmeyecek şekilde seçmenizde fayda var.

                                            

Köşeli ve Kare Yüz

Çene ve elmacık kemikleriniz çıkık, geniş alınlı, dik ve geniş çizgilere sahip bir yüzünüz varsa, görüntüyü yumuşatmak için kıvrımlı, oval tarzda çerçeveler kullanabilirsiniz. Tercih ermeniz gereken çerçevenin genişliği en az yüzünüz kadar olmalıdır. Aksi halde yüzünüz çok daha geniş görünecektir. Metal, ince çerçeveli, hafif yuvarlak hatlı gözlükler tam sizin aradığınız tarzdakiler.

                               

Üçgen Yüz

Şakaklara doğru sivrilen, geniş alınlı, dar çeneli bir yüzünüz varsa, tercih edeceğiniz çerçeve yuvarlak ve geniş olmalıdır. Dikkati alın kısmından alıp daha aşağılara yönlendirmek için, alt tarafı işlemeli ya da renkli çerçeveler kullanabilirsiniz. Kenarı ince ve orta kalınlıkta olan çerçeveleri seçmenizde fayda var.

                         

Uzun Yüz

İnce ve uzun bir yüzünüz varsa, gözlük seçiminde işiniz biraz zor. Üst kısmı ve sapları kalın ve oval çerçeveler tercih etmelisiniz. Kare hatlı dikdörtgen modeller de sizin için ideal modellerdir. Küçük formlu gözlükler yüzünüzü daha da uzun gösterir, yüzünüzde orantıyı yakalamak için oval çerçeveleri tercih edin.

                                

Yuvarlak Yüz

Seçeceğiniz çerçevenin yüzünüzü ince ve uzun göstermesi gerekir. Küçük, fazla kalın olmayan, oval çerçeveleri tercih etmelisiniz. Düz, çizgili ya da açık hatları olan çerçeveler, yüzünüzü daha ince ve uzun gösterir. Yüksek şakaklı çerçeveler uzun bir profil etkisi yaratır.

                 

 

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.