Emre Ertürk dünyada 2 bin tane kalan kaplan için kollarını sıvadı

Emre Ertürk dünyada 2 bin tane kalan kaplan için kollarını sıvadı
17 Temmuz 2016 Pazar 12:20

Hollywood yıldızlarının gözde tasarımcısı Emre Ertürk dünyada sadece 2 bin tane kalan kaplan için kollarını sıvadı. Katıldığı sergilerde tasarımlarını açık arttırmaya sunan Ertürk, "Sergiden elde ettiğim tüm geliri kaplanları koruma derneğine bağışlayacağım. Nesillerinin tükenmesini engellemeliyiz" diyor.



Ohem bir ressam hem de bir tasarımcı... 2000'li yılların başında başlayan süs köpeği besleme ve aksesuar trendinde tasarladığı çantalarla dünyada bir ilke imza atan Emre Ertürk, uluslararası moda marketlerinde yerini almaya devam ediyor. Emre NY adlı markasıyla adını duyuran Ertürk'ün başarı grafiği Hollywood yıldızı Jennifer Lopez, Madonna, George Clooney ve Calvin Klein gibi isimlerle her geçen gün daha da yükseliyor. Aynı zamanda tasarımlarıyla birçok yardım kuruluşuna da destek olan Ertürk, Meera Gandhi'nin kitabında belirttiği 75 hayırseverden biri... Bu listede tek Türk olmayı başaran Ertürk, 20 yaşından beri resimlerini satarak ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye çalışıyor. Türkiye'de de birçok derneğe yardım eden Ertürk, bu kez dünyada sadece 2 bin tane kalan kaplanlar için harekete geçti. Cuma günü Londra'da ki bir sergiye tasarımlarıyla katılan Ertürk, "Tablolarım ve tasarladığım çantalarım bu sergide açık arttırma ile satılacak ve geliri de kaplanları koruma derneğine gidecek" diyor. Geçtiğimiz hafta Adressİstanbul'da açılan "Şifreli Hikayeler" sergisine kendi tasarımı gözlük ve tablosuyla katılan Ertürk ile sergi kapsamında bir araya gelerek projelerini kendisinden dinledik.



BANA PAYLAŞMAYI AİLEM ÖĞRETMEDİ

3 yaşından beri resim yapan ve bunu zamanla şaheserlere dönüştüren Ertürk, yaptığı tablolar ve tasarladığı çantaların gelirleriyle yıllardır ihtiyaç sahiplerine yardım ettiğini söylüyor. Dünyada ve Türkiye'de yardıma muhtaç birçok kişinin olduğunu belirten Ertürk, "Birkaç yıl önce tasarladığım çantaların gelirlerini Türkiye'de görme engelliler için bağışlamıştım. Şimdi ise kaplanlar için kollarımı sıvadım. Dünyada sadece 2 bin tane kaplan için bir şeyler yapmamız gerekiyor. Bu tür hayvanlara biz müdahele etmezsek çeşitlilik tükenecek. Ben eli açık birisiyim. Verdikçe daha fazlası geliyor. 20 yaşında aileme "Sergilerimden elde ettiğim geliri bağışlayacağım" dediğimde babam "Bari masrafını al, gerisini bağışla" demişti. Annem de "Emin misin? Çok düşmanın olacak. Buna hazır mısın?" dedi. Bana paylaşmayı ailem öğretmedi. Tamamen içgüdüsel. Özellikle lise son sınıftan sonra bu yönüm gelişerek daha da büyüdü" diyor.



MİCHELLE OBAMA ÇANTALARIMI KULLANIYOR

Yurtdışında ve yurt içinde oldukça geniş bir kitlesi olan genç sanatçının tabloları ve tasarım ürünleri özellikle Hollywood yıldızları tarafından yoğun ilgi görüyor. First Lady Michelle Obama, Madonna, Carmen Electra gibi birçok ismin Emre NY tasarım çantalarını kullandığını belirten Ertürk, "Politikacı eşleri de son 6 yıldır tasarımlarımı almaya başladı. Birçok Başbakan ve Cumhurbaşkanı eşleri de benim tasarımlarımı kullanıyor. Tercihleri ise daha çok klasik çantalardan yana oluyor" diyor. Çantanın yanı sıra gözlük tasarımı da yapan Ertürk, ilerleyen zamanlarda ayakkabılara da markasını taşıyacağını dile getiriyor. Dünyaca bilinen birçok markada olduğu gibi kendi tasarımlarının da kopyalandığını ifade eden Ertürk, diğer tasarımcılardan ayrıldığı noktayı şu şekilde anlatıyor: "Günümüzde artık çağdaş markaların modadaki hükmü başladı. Birçok kişi aldığı ürününü kopyası yapıldığı için paralarını oraya harcamak istemiyor. Bende kopyalamayı önlemek için sınırlı sayıda üretiyorum. Bayan çantalarını artık sürekli değiştiriyorum. Böylece kopyalanmıyor."

Modaya ben yön veriyorum



Renklerin dili ve enerjisini tasarımlarında kullandığını söyleyen Emre Ertürk aynı zamanda bir renk uzmanı. Tasarımlarını yaparken renklerini kendi oluşturduğunu belirten Ertürk, "Ben moda olan renkleri takip etmiyorum. Renkleri kendim oluşturuyorum. İlk başlarda hiç düşünülmeyen renkleri yaptım. Herkes ilk başta güldü ama sonra baktım benim renklerimi kullanmaya başlamışlar. İnsanların taktıkları renklerde nasıl bir enerjiye sahip olacağına çok dikkat ediyorum. Çünkü renklerin insanlar üzerinde etkisi çok fazla. Mesela siyah renge herkes kötü der. Bilinç seviyesi yüksek olan insanlar siyahı kullanırsa pozif düşük olanlar kullanırsa da negatif enerji verir. İnsanlar onun yanında durmaktan sıkılır. Kahverengi de bilinç seviyesi ne düşük ne de yüksek, ortayı temsil eder. Arada kalmış insanların tercih ettiği bir renk" diyerek modaya kendisinin yön verdiğini ifade ediyor. Aynı zamanda Emre NY tasarımlarının detaylardan anlaşılacağını belirten Ertürk, "Çanta küçük olabilir ama işçiliği fazladır. Bir çanta içine neler konulabileceğini bile haftalarca düşünüyorum" diyor.

Kaynak: yenisafak.com

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.