2014 güneş gözlüğü modası

Koleksiyonlarda en göze çarpan modeller aynalı olanlar.

2014 güneş gözlüğü modası
07 Temmuz 2014 Pazartesi 06:54

Yaz aylarında güneş gözlüğü olmazsa olmaz aksesuarların başında geliyor. Bu sezon yeni bir güneş gözlüğü almayı planlayanlar ama hala karar verememiş olanlar bu yazı tam size göre!

 

Trendleri oluşturan markaların modellerine bakıldığında bu sezon gözlüklerde çılgın modeller ön planda. Koleksiyonlarda en göze çarpan modeller aynalı olanlar.

 

Özellikle yuvarlak gözlüklerde aynalı cam kullanılmış. Çerçeveler genelde kullanım rahatlığıyla tercih sebebi olan kemik çerçeveler.

 

Öne çıkan modellerden bir diğeri ise kare ve büyük gözlükler. Bu tarzdaki gözlükler güneş ışınlarına karşı gözler için maksimum koruma sağlıyorlar. Eğlenceli modelleri tercih etmek isteyenler için ise renkli camlı gözlükler üretilmiş. Hatta renkli gözlüklerde gölgelendirmeler ve renk geçişlerini görmek mümkün. Renkli camların yanında renkli çerçeveli modellerde var.

 

Gösterişten vazgeçemeyenler için dekoratif gözlük modelleri tercih edilebilir. Süsten hoşlanan bayanlar için dekoratif gözlük çerçevelerinde abartılı detaylar kullanılmış.

 

İlginç ve dikkat çekici görünümden hoşlanan bayanlar içinse kedigözü ve pilot gözlükler kullanılabilir. Frapan olmak isteyenler leopar desenli çerçeveleri seçebilirler.

 

1-SAĞLIKLI OLANI ALIN

 

Gözlük seçiminde ilk dikkat edeceğiniz şey sağlık. Kaliteli ve ergonomik bir çerçeve, güneşin zararlı ışınlardan koruyan bir cam. Bu bazen çok ucuz olmayabilir. Çok ve çeşit çeşit gözlük yerine bir tane iyi gözlük alın.

 

Uzun süre güneş ışınlarına maruz kalmanın katarakt ve sarı nokta hastalığı ile birlikte göz çevresindeki ciltte kansere sebep olduğunu ifade eden uzmanlar, güneşin göze verdiği zarardan korunmak için güneş gözlüğü kullanılması gerektiğine dikkat çekiyor. Her güneş gözlüğünün kullanılmayacağını belirten uzmanlar, güneş gözlükleri aksesuar olarak değil, sağlığı koruyucu bir ürün olarak düşünülmesi gerekir ve gözlük alırken kaliteli olmasına dikkat edilmesine, güneş gözlüklerinin de numaralı gözlükler gibi sağlık için önemli bir unsur olduğunun unutulmaması gerektiğini vurgulamakta.

 

Çünkü her güneş gözlüğü ultraviyole ışınlarını tutmaya biliyor. Gözlüklerin belirli bir standardı ve kalite belgesi olması gerekir.

 

2-YÜZ YAPINIZA BAKIN

 

Güneş gözlüğü seçimi yüz şekline göre yapılmalıdır. Yüze oturan ve insanı rahatsız etmeyen çerçeveler tercih edilmelidir. Aşırı büyük veya aşırı küçük çerçeveler yerine göze ve yüze tam oturan, herhangi bir harekette düşmeyecek türde çerçeveler tercih edilmelidir.

 

Numaralı gözlük ya da lens kullanan kişilerin güneş gözlüklerinin de numaralı olması gerekir.

 

İnce ve küçük bir yüzünüz varsa büyük modellerden kaçının. Çok yuvarlak hatlarınız varsa, yuvarlık çerçeveli veya küçük modelleri seçmeyin. Modaya uysun diye size yakışmayan gözlüğü almayın.

 

3-RENGİNİZE UYUMLU TONLARI SEÇİN

 

Çok koyu tenliyseniz koyu kahve tonlarını, açık tenliyseniz açık tonları seçin. Siyah gözlük ise her tene uygundur. Gözlüğün şekli ve kenarları hafif oval olursa aşırı büyük olmayan modeller hemen her yüze yakışır.

 

4-BAHAR RENKLERİ REVAÇTA

 

Gözlüğü muhteşem kılan saçlar, yüz hatları ve kıyafetlerdir. Oval camlı ve kahverengi gözlükler kesinlikle bahar için iyi bir tercih değil. Bahar için daha çok tatlı kahverengi, yeşil, mor, liladan pembeye degradeli tonları seçebilirsiniz.

 

5- ERKEKLERDE SPORTİF MODELLER

 

Bu yılın gözlük modasında erkekler için klasik yerine sportif modeller gözde. Üstelik bu modeller çok klasik giyim tarzları hariç her giyim tarzına rahatlıkla uyuyor. Spor modeller hafif ve ergonomik... Fazla büyük değil ve genellikle koyu renklerden oluşuyor.

 

Kaynak : revizyondergi.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.