Opak Lens Bu Kez de Fatih Üniversitesi’nde

Fatih Üniversitesi Optisyenlik Bölümü öğrencilerine kontak lens tanıtımı yapıldı.

Opak Lens Bu Kez de Fatih Üniversitesi’nde
14 Mayıs 2015 Perşembe 07:06

Fatih Üniversitesi Optisyenlik Bölümü öğrencilerine kontak lens tanıtımı yapıldı.

 

OPAK LENS
Kontak Lens Tanıtım Sunumu ile
Bu Kez de Fatih Üniversitesi'nde

 

Opak Lens, her yıl gerçekleştirdiği Üniversitelerde Kontak Lens Sunumu programı kapsamında bu kez de Fatih Üniversite'sindeydi. 13 Mayıs 2015'de Fatih Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu'nun Maltepe'deki kampüsünde gerçekleştirilen sunuma 1. ve 2. Sınıftan Optisyenlik Programı öğrencileri katıldı.

Opak Lens İş Geliştirme ve Eğitim Bölümünden Fatma Küçüktaş'ın kontak lense ilişkin temel bilgileri aktararak başladığı sunumun öncelikli konusu optisyenliğin bir sağlık mesleği olduğuydu. Geleceğin optisyenlerinin bu konudaki bilinçli yaklaşımının optik sektörüne ve kontak lensin Türkiye'de gelişimine önemli katkılar sağlayacağını aktaran Küçüktaş, optisyenlerin yasalar çerçevesinde belirlenen yetki ve sorumlulukları hakkında da bilgi verdi.


 

Türkiye'de kontak lensin yaygınlaşmasında optisyenlerin katkısının önemine değinen Küçüktaş, dünyada ve Türkiye'de kontak lensin gelişimine ilişkin sayısal bilgiler aktardı. Kontak lens kullanıcılarının daha bilinçli kullanımının kendi göz sağlıkları açısından önemini vurgulayarak, yeni nesil kontak lenslerin kullanıcılara sağladığı üstün konfor özelliklerinden bahsetti.


Kontak lensin yasalar kapsamında yalnızca optik mağazalarda satılmasının nedenlerini aktaran Küçüktaş, sahte, kaçak ve süresi geçmiş lens satın alma riskinin yüksek olduğu internette online kontak lens satışının önüne geçmek üzere Sivil Toplum Kuruluşları tarafından yürütülen çalışmaları da aktardı.


Son bölümdeki soru cevap kısmında öğrencilerin sorularının yanıtlanmasıyla son bulan programda, öğrenci ve öğretim üyeleri aldıkları bilgilerin çok değerli olduğunu belirterek Opak Lens'e teşekkür ettiler.

 

 

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.