Zabıtanın gözü önünde çakma gözlük satışı

Şanlıurfa’da seyyar tezgâhlarda 5 TL karşılığında güneş gözlükleri satışı yapan esnafa zabıta ekipleri göz yumuyor.

Zabıtanın gözü önünde çakma gözlük satışı
01 Ağustos 2016 Pazartesi 09:53

Şanlıurfa Olay haber portalı tarafından yayınlanan haberi dikkatinize sunuyoruz.

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte çakma marka ucuz güneş gözlüklerini kullanımı da arttı. Hemen her gün uzmanlardan gelen uyarılara rağmen hem satılan hem de oldukça rağbet gören ucuz çakma gözlüklere yetkililer göz yumuyor. Zabıtaların gözü önünde tezgahta satılan çakma güneş gözlükleri vatandaşın sağlığını tehdit ediyor.

Zabıta seyirci kalıyor

Şanlıurfa’da Haşimiye meydanında seyyar tezgâhlarda 5 TL karşılığında satılan güneş gözlüklerine müdahale edilmemesi “insan sağlığı bu kadar ucuz mu?” sorusunun akla gelmesine sebep oluyor. Çakma gözlüklerin satıldığı alanda bulunan zabıtalar müdahale etmek yerine görmezden gelerek çayını yudumladı. Görevi insan sağlığını tehdit eden ürünlere müdahale etmek olan Zabıtalar çayını içtikten sonra alandan ayrıldı.



Uzmanlar sık sık uyarıyor

Hemen her yaz döneminde gazete, haber siteleri ve televizyonlarda çakma gözlüklerin zararlarını anlatan göz doktorlarıyla karşılaşırsınız. Çakma güneş gözlüklerinin kullanımının göz sağlığına ne kadar zarar verdiği anlatan doktorlar, yetkilileri ve vatandaşları bu gözlükleri kullanmamaları ve kullandırtmamaları yönünde uyarıyor. 

Kaynak: sanliurfaolay.com


 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.